Laatste nieuws

Toestemming dorpshuis mogelijk in najaar

Een projectgroep, bestaande uit Wilma Berenschot, Jan Daggenvoorde, Martin Koot en Johan Schintz, is nu meer dan een jaar, zo´n 16 maanden, druk geweest met allerlei voorbereidingen om een dorpshuis in Schalkhaar te realiseren. Er is een ondernemingsplan geschreven, een onderzoek onder verenigingen gehouden, zijn er allerlei concepten uitgewerkt zoals statuten, toekomstige organisatieplannen bedacht, een conceptgebruikersovereenkomst gemaakt en nog vele zaken meer.

SCHALKHAAR – Deze documentatie is naar het Parochiebestuur gestuurd en in detail met hen besproken en ook met de parochie coördinatoren gedeeld. Met het parochiebestuur zijn onderwijl een viertal bijeenkomsten geweest. Daarnaast is er regelmatig overleg met de parochie coördinatoren. Antwoorden op de vragen van het bestuur naar aanleiding van de plannen en de door het parochiebestuur gewenste aanpassingen zijn telkens per omgaande gestuurd. Dit alles om zo spoedig mogelijk een dorpshuis te realiseren in de Pastorie en het Koetshuis, waarvan het parochiebestuur juridisch eigenaar is.

,,We hebben ons daarnaast uiteraard georiënteerd bij andere dorpshuizen in de buurt om gebruik te maken van hun ervaringen”, schrijft Johan Schintz in een nieuwsbrief. ,,Ook is ons plan gepresenteerd bij de initiatieven om te komen tot een Dorpsvisie 2035. Een afvaardiging van de Schalkhaarse dorpsgemeenschap werkt daar momenteel hard aan. Begin april stond een volgend overleg met het parochiebestuur gepland. Dat werd even uitgesteld tot dinsdag 25 april jl.

Huurovereenkomst
Die vergadering met een afvaardiging van het parochiebestuur en de parochie coördinatoren was wederom constructief. ,,We gaan hopelijk de komende tijd echt meters maken”, schrijft Schintz namens de projectgroep. ,,Door het parochiebestuur zijn allerlei verdere onderzoeken gedaan, waaronder één naar de status van de gebouwen. Dat is belangrijk naar de toekomst toe. De uitkomsten hiervan zijn in een finaal stadium. Met het bestuur bereiden we een concept huurovereenkomst voor. Een belangrijk item voor het bisdom bij het uiteindelijk te nemen besluit.”

De projectgroep maakt voor beide gebouwen op basis van een conceptplan een eerste (visualisatie)tekening van de toekomstige ruimten. ,,We doen dit in samenwerking met (goede support vanuit) de Gemeente Deventer en uiteraard het parochiebestuur”, legt Schintz uit. ,,Tijdens de vergadering is in positieve gezamenlijkheid de hoop uitgesproken dat in het 4e kwartaal van 2023 het besluit volgt dat we uiteindelijk van start kunnen gaan. Het parochiebestuur steekt er positief in en dat is goed nieuws!”

Uitdagingen
,,En wanneer er dan uiteindelijk toestemming is, gaan we met zijn allen een prachtig dorpshuis in Schalkhaar realiseren”, verheugt Schintz zich. ,,Een aantal forse uitdagingen blijven we samen met het parochiebestuur en de Geloofsgemeenschap via de coördinatoren aangaan door onze schouders eronder te zetten. De inspanningen zijn niet altijd zichtbaar voor een ieder, maar neem van ons aan dat er hard wordt gewerkt. We zijn zeer content met deze gemeenschappelijke inzet!”

De wens om in dit stadium verder te zijn zal u niet verbazen. De projectgroep blijft niettemin onderschrijven dat zorgvuldigheid, gezamenlijk optrekken om tot een goed voorstel te komen prioriteit 1 is, zodat ook voor het bisdom een win-winsituatie ontstaat. En hopelijk in het 4e kwartaal van dit jaar de uiteindelijke toestemming te verkrijgen om van start te gaan. Schintz: ,,We rekenen op jullie begrip voor deze situatie en blijven gemotiveerd om een prachtig Dorpshuis in hartje Schalkhaar tot stand te brengen.”

Lees ook:
16 februari 2023: ‘Nog veel te doen voor komst dorpshuis
16 november 2022: ‘Realisatie dorpshuis vraagt tijd en geduld
10 september 2022: ‘Plan voor dorpshuis in Pastorie en Koetshuis

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *