Nieuw leven geblazen in Dodenherdenking

Het is al weer even geleden dat er in Schalkhaar op 4 mei een lokale dodenherdenking werd gehouden. Leo Sas, acoliet van de Nicolaaskerk, miste dit en kwam met de vraag of de kerk nog iets met dodenherdenking ging doen. En zie: een oude traditie is weer nieuw leven in geblazen!

SCHALKHAAR – Heel fijn dat er ook zoveel jonge mensen bij aanwezig waren. De opkomst was boven verwachting (147 personen). Wat nog het meeste indruk maakte was de betrokkenheid van onze eigen Schalkhaarders: koor, trommelaar, hand- en spandiensten, trompettist, pianist/organist, scouting, koster, schoolkinderen, voorgangers, gastvrouw en -heer, kransleggers, historische inbreng, geluidsinstallatie, noem maar op.

Tussen 18.30 uur en 19.00 uur werd in de kerk stilgestaan bij het thema ‘Wij hebben de vrijheid’. Na zang en voordrachten van onder meer basisschoolleerlingen vertrok rond 19.00 uur een stille tocht, met trommelaar Richard Schrijver en fakkeldragers van de scouting voorop, via het kerkhof naar het gedenkmonument voor de gesneuvelde Canadese korporaal Arthur Cherry aan de Koningin Wilhelminalaan.

Aangekomen bij het gedenkmonument speelde trompettist Wim Meussen uit Schalkhaar de ‘Last Post’, waarna één minuut stilte volgde. Vervolgens werd gezamenlijk het Wilhelmus gezonden en werden er, onder meer door onze plaatselijke schaatstrots Sanne in ‘t Hof, kransen gelegd en door voorganger Hetty Heling een verhaal verteld en door leerlingen van de basisschool een gedicht voorgedragen. 

Lees ook:
16 april 2023: Lokale herdenking met stille tocht
4 mei 2020: Vanavond livestream dodenherdenking Schalkhaar (video)
1 mei 2020: Dodenherdenking: kippenvel bij repetities

Deel via

Een gedachte aan “Nieuw leven geblazen in Dodenherdenking

  1. Rikie van Haaren

    Wij vonden het een mooie plechtigheid.
    Zouden het mooi vinden als er vlgd.jaar iemand van scouting bij de 2 graven op begraafplaats zou staan.
    Met een fakkel b.v.

Geef een reactie