Paasvuur 2020

UPDATE 19-mrt 2020: FESTIVITEITEN PAASVUUR SCHALKHAAR AFGELAST!

SCHALKHAAR – Gezien de huidige omstandigheden rondom het Coronavirus heeft de Stichting Feestcommissie Schalkhaar, organisator van het Paasvuur in ons dorp, gisteravond helaas een enorm lastige, maar noodzakelijke beslissing moeten nemen: Paasvuur Schalkhaar 2020 gaat niet door.

,,Wij nemen onze verantwoordelijkheid en hebben te veel onzekerheden om een geslaagd evenement te kunnen organiseren”, meldt Xeno Obdeijn namens de commissie. ,,Daarom is het volledige programma van Vogelschieten op zaterdag 11 april en het Paasvuur met tentfeest op zondag 12 april 2020 afgelast. Wij betreuren dit ten zeerste maar stellen ieders gezondheid boven alles. Hopelijk kunnen wij met jullie in 2021 weer het vuurtje aanwakkeren! Stay safe.”

INFO:

Heb je vragen aan de feestcommissie of kan er bij jou thuis snoeihout worden opgehaald (kosten: 10 euro per aanhanger), mail dan naar: schalkhaarpaasvuur@gmail.com

Inzameling snoeihout voor Paasvuur Schalkhaar:
zaterdag 21 maart a.s.
zaterdag 28 maart a.s.
zaterdag 4 april a.s.

Vogelschieten: zaterdag 11 april a.s.
Paasvuur Schalkhaar: zondag 12 april a.s. 
Locatie: feestterrein nabij sportpark De Horsterhoek

Net als de afgelopen jaren zal het paasvuur dit jaar op Eerste Paasdag (zondag 12 april a.s.) branden op het feestterrein nabij sportpark De Horsterhoek, in de hoek tussen Oerdijk en Overijssels Kanaal. Het terrein is vanaf 19.00 uur vrij toegankelijk voor publiek (parkeren bij SV Schalkhaar) en uiterlijk rond 20.30 uur zal de paasboake worden aangestoken.

Rond het paasvuur kun je genieten van een heerlijk verwarmd babbeltje met buren, vrienden en dorpsgenoten. In de tent zorgt DJ Nils Achtereekte voor gezelligheid.

De inzameling van snoeiafval start op zaterdag 21 maart a.s. Ook op de twee zaterdagen daarna, 28 maart en 4 april, zullen vrijwilligers, onder leiding van Jochem Wilgers en Siebe Nieuwenhuis, zorgen dat er voldoende snoeihout voor een gezellig paasvuur wordt opgestapeld. U kunt op deze dagen snoeihout komen afleveren op het paasvuurterrein (aanrijden via toegang Cröddenbrug). De organisatoren vragen een gift van 5 euro per afgeleverde aanhanger.

Wilt u liever dat vrijwilligers het snoeihout bij u thuis komen halen? Dat kan! Op de drie genoemde zaterdagen zijn er verschillende ploegen met aanhangers op de weg om in Schalkhaar en omgeving snoeiafval bij u thuis op te halen. Daarvoor wordt een vergoeding van 10 euro per aanhanger gevraagd.

Wilt u op deze manier meebouwen aan het gezellige paasvuur in Schalkhaar? Mail dan naar schalkhaarpaasvuur@gmail.com en er wordt contact met u opgenomen om een afspraak te maken.

Volg updates van Paasvuur Schalkhaar ook op Facebook en Instagram.