Laatste nieuws

Dodenherdenking: kippenvel bij repetities

SCHALKHAAR – Voor het eerst in 75 jaar vrijheid is er maandagavond 4 mei a.s. een dodenherdenking in ons dorp. De ceremonie is uitsluitend te volgen via kerktelefoon en livestreams op deze website www.inschalkhaar.nl, Facebook InSchalkhaar Hah Krant en het YouTube-kanaal Krant InSchalkhaar. De rechtstreekse uitzending begint omstreeks 19.50 uur.

Diaken Mark Brinkhuis uit Schalkhaar zal eerst een overdenking uitspreken, waarna dorpsgenoot Wim Meussen de Last Post/Taptoe blaast op zijn kornet. Na het luiden van de kerkklokken van de RK Nicolaaskerk zullen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen om onze overledenen te gedenken, waarna Tjeerd Postma (trompet) samen met Wim Meussen (kornet), tweestemmig, het Wilhelmus ten gehore zal brengen.

,,Wij hadden afgelopen week kippenvel bij de generale repetitie”, zeggen de dorpsgenoten achter de lokale nieuwssite InSchalkhaar, die de herdenking organiseren. ,,Dus laat even één keer de Koning op de Dam en kijk maandagavond 4 mei a.s. vanaf 19.50 uur live mee naar onze indrukwekkende lokale dodenherdenking op de genoemde kanalen!”

Ceremonie:

19.55 uur: Korte overdenking door diaken Mark Brinkhuis
19.58 uur: Wim Meussen (kornet) speelt Last Post/Taptoe
20.00 uur: Klokluiden plus twee minuten stilte
20.02 uur: Wim Meussen (kornet) en Tjeerd Postma (trompet) spelen het Wilhelmus
20.05 uur: Einde dodenherdenking InSchalkhaar

,,De dodenherdenking is, behalve op internet, mogelijk ook goed te horen vanuit je eigen voor- of achtertuin in een (groot) deel van Schalkhaar! Dus beste dorpsgenoten, toon respect en blijf thuis met je laptop, tablet of smartphone op schoot.” Het camerawerk, de streaming en de licht- en geluidstechniek worden professioneel verzorgd door onze dorpsgenoten Rens Hulman en Jozef Doedens (Fraizle).

Deel via

Een gedachte aan “Dodenherdenking: kippenvel bij repetities

  1. Sonnenberg Mieny

    Een ieder die aan deze dodenherdenking te Schalkhaar heeft meegewerkt,KLASSE, hartelijk dank, dit mag een vervolg hebben. Warme groet Mieny Sonnenberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *