Zondag 10 oktober: Herfstmarkt De Oorsprong

Op zondag 10 oktober is er weer een streekmarkt op De Oorsprong. Na de Zomermarkt van juni, die nog beperkt van opzet was in verband met de Corona-maatregelen, willen we nu weer helemaal los. De deelnemende kraamhouders zijn enthousiast en met een beetje mooi weer wordt het weer een gezellige en onderhoudende markt voor jong en oud.

SCHALKHAAR – De focus van de markt ligt zoals altijd op voeding en etenswaren, maar er is nu ook weer plaats voor allerlei andere producten. Natuurlijk worden alle maatregelen weer in acht genomen die op 10 oktober gelden. Iedereen is van harte welkom op zondag 10 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur. Adres: Spanjaardsdijk 68 te Schalkhaar.

Er zijn nieuwe ontwikkelingen te melden. Iessel Cider, de ciderij van Marin van Sprang en Rob le Rutte is verhuisd naar De Oorsprong. In het nieuwe seizoen gaan zij van appels, peren en ander fruit cider maken. Als je teveel fruit hebt voor appeltaarten en eventueel appelsap, kun je er bij Marin en Rob cider van laten maken. Vanaf 15 september kun je met je oogst terecht op De Oorsprong. Voor elke 10 kilo krijg je één fles cider van 0,5 liter. Kijk voor meer informatie op de website www.iesselcider.nl. Eventueel halen zij het fruit bij je op. Met deze service helpen zij om bestaande boomgaarden met hoogstam fruitbomen in stand te houden.

Streekproducten
Naast Iessel Cider, die natuurlijk ook verkrijgbaar is op de Herfstmarkt bij de kraam van Jan Schenk, komen er kraamhouders met streekproducten uit heel Salland. Op De Oorsprong kun je kennismaken met hun producten, maar ook met de kraamhouders zelf. Zo weet je waar een product vandaan komt en hoe het is gemaakt. Zo zijn er producten uit onze eigen moestuin en voedselbos, maar ook van boeren en ambachtelijke producenten uit de streek. En na een rondje markt kun je uitpuffen op het terras van Brasserie Pa & Ma. En natuurlijk kun je ook besluiten om daar dan te eten!

Over de moestuin gesproken, Lucien en Els Warmerdam zijn nog op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen in de moestuin. Als je het leuk vindt om in het seizoen (van maart tot oktober) mee te helpen, te leren over het hebben van een moestuin of je eigen kennis in te brengen, kun je je opgeven tijdens de Herfstmarkt of via de website (www.nieuweoorsprong.nl). Lekker met je handen in de grond en gezellig een kopje koffie onder de parasol. Kom gerust kijken of het iets voor je is en kennismaken met de vaste kern.

Inkoopcoöperatie
En wat te denken van de kruiden van Hermie’s Herbs. Zonder zout toch lekker eten! Je kunt ook nog steeds lid worden van de inkoopcoöperatie. Die groeit als de spreekwoordelijke kool! Je kunt niet alleen de biologische producten van een traditionele voedselcoöperatie bestellen, zoals aardappels, winterpeen en uien, maar ook melk, rijst, spaghetti, chips, sinaasappels, kiwi’s, mandarijnen, avocado’s, kaas, vlees, worst, brood en alle andere gewone etenswaren. Als je op woensdagochtend bestelt via de website, staan de boodschappen vrijdag of zaterdag voor je klaar. De Oorsprong betrekt zoveel mogelijk van boeren uit de buurt.

De Oorsprong is een geweldige plek om kennis te maken met de ambachtelijke streekproducten van lokale producenten en van de gebruikers van de gebouwen en het terrein. Met de streekmarkten voegen we een uitje toe aan het aanbod in de omgeving. Kom kijken naar wat de kraamhouders te bieden hebben, parkeren is gratis en de entree ook.

Deel via

Geef een reactie