Mika van Essen op twee afstanden naar NK

Onze dorpsgenoot Mika van Essen heeft zich afgelopen weekeinde tijdens de IJsselcup/HollandCup1 op schaatsbaan De Scheg in Deventer gekwalificeerd voor deelname aan de 500 meter en de 1000 meter op de NK Afstanden over twee weken.

door Rudy Brouwer

DEVENTER – Zaterdag werd de talentvolle schaatser uit Schalkhaar in een deelnemersveld van 32 schaatsers zesde op de 500 meter. In zijn rit tegen Arman Broos kwam Mika na 36.27 sec als eerste over de finish. Die tijd was goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de NK.

Zondagavond op de 1000 meter had de jonge sprinter een super mooie loting: in de allerlaatste rit tegen sprintkanon Ronald Mulder. Het werd een enorm spannende rit, waarin onze dorpsgenoot de laatste binnenbocht reed en daarin alsnog onder de sterke Mulder doorkwam.

De eindtijd (1:12,02 min) was goed voor een gedeelde zevende plaats en óók op deze afstand rechtstreekse kwalificatie voor de NK Afstanden, die in het weekeinde van 29 tot en met 31 oktober a.s. worden in schaatstempel Thialf in Heerenveen.

Sanne in ’t Hof uit Schalkhaar was door eerder gereden tijden/limiet in Inzell al geplaatst voor deelname aan de NK Afstanden. Een zestiende plaats op de 1500 meter bleek voor Schalkhaarder Adriaan de Kluiver niet voldoende om zich te plaatsen voor de NK.

Deel via

Geef een reactie