Laatste nieuws

Warenwinkel De Lange gaat dit najaar sluiten

Na een rijke historie van maar liefst 95 jaar gaat Warenwinkel De Lange aan de Oerdijk in Schalkhaar in de loop van dit najaar sluiten. ,,Er zijn de afgelopen jaren heel veel veranderingen geweest”, vertelt Hennie Smeenk. ,,Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik zit sinds m’n achttiende (1984) met heel veel plezier in de winkel, maar ik wil een keer wat anders, wat nieuws.”

door Rudy Brouwer

SCHALKHAAR – Grote posters met het opschrift OP=OP NU OF NOOIT! hangen sinds vandaag tegen de etalageruiten van de warenwinkel. ,,We zijn begonnen met een gewone opruiming”, legt Hennie uit. ,,Diverse artikelen zijn sterk afgeprijsd. We hebben afgelopen week nog een laatste bestelling gedaan, zodat de winkel goed aangevuld is. We willen onze klanten de komende weken nog zo goed mogelijk kunnen helpen met de aanschaf van actuele gangbare artikelen.”

Opheffingsuitverkoop
Er zal geen nieuwe aanvoer van artikelen meer komen. En ook de pakketdiensten voor Homerr en UPS zullen binnenkort stoppen. De komende weken zal de winkel steeds leger raken en met acties, aanbiedingen en kortingen wordt uiteindelijk toegewerkt naar een totale opheffingsuitverkoop. Hou daarvoor de Facebookpagina en website van Warenwinkel De Lange in de gaten!

,,We hebben in al die jaren vele leveranciers zien gaan en komen”, mijmert Hennie. ,,We hebben veel veranderingen in de markt meegemaakt. Er werd altijd gezegd: als De Lange het niet heeft, heeft niemand het, haha. Vroeger kwam de klant eerst naar De Lange en ging daarna eventueel naar de stad, tegenwoordig is het net andersom.”

Het winkelpand staat op Funda in Business voor detailhandel inmiddels te huur via Postma Bedrijfsmakelaars. Een dezer dagen komt er een bord op de gevel. ,,We hopen dat er een goede invulling kan worden gegeven aan ons pand, die ook een passende aanvulling is op het reeds bestaande winkelaanbod in ons dorp”, meent Hennie.

Start verkoop
Warenwinkel de Lange is een bedrijf dat al sinds 1927 gevestigd is aan de Oerdijk 19 in Schalkhaar. In 1927 is Piet de Lange sr. getrouwd met Mina Job uit Raalte. Zij kwam uit een winkeliergezin. Opa was aannemer en oma is vanuit huis eerst begonnen met verkoop vanuit slechts één kamer van allerlei huishoudelijke artikelen, ijzerwaren, gaas, prikkeldraad en aanverwante boerengereedschappen.

In de loop der jaren zijn er de nodige uitbreidingen en verbouwingen geweest. Zo kwamen er gereedschappen en bijvoorbeeld ook (petroleum)kachels en haarden. Het werd een echte ‘Winkel van Sinkel’. In de jaren zestig is het assortiment uitgebreid met o.a. radio, tv en witgoed. Tevens werden er antennes gezet. Zo ontstond er ook de service en reparatiedienst. Jo de Lange had inmiddels de zaak overgenomen.

In 1970 is het huidige pand er neergezet, dat eind jaren ‘70 nog wat is uitgebreid. In 1994 heeft Rookes Rietman (die al meer dan 20 jaar in dienst was) het bruin- en witgoed gedeelte overgenomen, toen er zich de gelegenheid voordeed om in een eigen pand te komen (Oerdijk 23). Er volgde een interne verbouwing en het huishoudelijke gedeelte werd flink uitgebreid en beter gepresenteerd.

Franchise Novy
In 2002 werd besloten om aansluiting te zoeken bij de landelijk opererende franchiseorganisatie Novy. Op 31 oktober 2002 openden de deuren van het geheel van binnen vernieuwde pand en konden de mensen kennis maken met een nóg bredere assortiment.

Twee jaar geleden was er opnieuw een grote verandering. De Novy formule was de laatste jaren in andere handen gekomen en had door deze verandering geen meerwaarde meer. Het bedrijf ging vanaf 1 januari 2020 door als een zelfstandige winkel: Warenwinkel de Lange. De eigenaren hebben nu echter aangekondigd het bedrijf in de loop van dit najaar te beëindigen en de winkel te sluiten.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande of wilt u informatie over het aanbod en de kortingsacties van Warenwinkel De Lange? Bel dan gerust: 0570-752535. Langskomen kan uiteraard ook tijdens hieronder vermelde openingstijden:

maandag 13.00 uur tot 17.30 uur
dinsdag 9.00 uur tot 17.30 uur
woensdag 9.00 uur tot 17.30 uur
donderdag 9.00 uur tot 17.30 uur
vrijdag 9.00 uur tot 17.30 uur
zaterdag 9.00 uur tot 16.00 uur

Warenwinkel De Lange, Oerdijk 19. 7433 AE Schalkhaar. Internet: www.warenwinkeldelange.nl

Deel via

Een gedachte aan “Warenwinkel De Lange gaat dit najaar sluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *