Oude films in Museum AFS

Het Museum Averlo Frieswijk Schalkhaar beschikt over meer dan 280 films uit de collectie van Herman Sonnenberg, voormalig slager in Schalkhaar. Deze gaan vooral over het dorpsleven in Schalkhaar en wijde omgeving vanaf de jaren 1950 tot ca. 2010.

Veel beelden zijn van de Nicolaasschool, Nicolaasparochie, St. Caecilia, Schalkhaar Life, SV Schalkhaar afdeling Voetbal, Sinterklaasintochten en vele andere evenementen. Maar ook over Deventer, de Tweede Wereldoorlog, Averlo-Frieswijk, huize Park Braband, toneelvereniging Tevios en carnavalsvereniging De Lindeloeiers zijn films te zien.

Museum AFS gaat deze films in delen vertonen in het museum aan de Frieswijkerweg 7 in Schalkhaar, voor het eerst op donderdag 22 september (thema: Buitengebied) en op donderdag 6 oktober (thema: Evenementen in Schalkhaar) van 14 u tot ca 15.30 u.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met de beperkte plaatsruimte (ca. 20 personen). Entree is € 5,- incl. een kop koffie of thee. Entree tot het museum is niet inbegrepen en kost € 3,- p.p.

Vooral voor oudere bewoners van Schalkhaar en omgeving is dit een mooie gelegenheid om oude herinneringen op te halen en te ontdekken of u zelf ook op de film staat! Uw suggesties welke andere thema’s er kunnen worden vertoond, horen wij graag.

Aanmelden kan telefonisch bij Frank en Helen Venneman, tel. 0570-531406 of per mail naar: info@ museum-afs.nl

Deel via

Geef een reactie