Laatste nieuws

Volop activiteiten ZijActief in jubileumjaar

Op woensdag 19 april van dit nieuwe jaar viert het vrouwennetwerk ZijActief Schalkhaar zijn 75-jarig bestaan. Op die dag worden in de Buitensociëteit in Deventer een geweldige middag en avond georganiseerd voor de leden: gezellig bowlen, heerlijk eten en een optreden van cabaretier Jeffrey Kleine Koerkamp.

SCHALKHAAR – ,,Ieder jaar van september tot en met april hebben we elke maand een ledenavond met zeer uiteenlopende onderwerpen”, vertelt voorzitter Nolda Harleman. ,,Daarnaast zijn er diverse activiteiten die in onze nieuwsbrief staan, deze wordt elke maand uitgegeven. Activiteiten zijn onder meer workshops, bezoek aan een bedrijf, tuin of stad, fiets(mid)dag, filmmiddag, busreis, puzzeltocht, wandelingen, samen uit eten en wat we zoal tegenkomen of bedenken.”

Ongekend
,,We proberen elke maand iets te organiseren”, neemt Nolda zich ook voor 2023 voor. ,,Onze ledenavonden zijn op maandag of dinsdag. Alle vrouwen vanaf 55 jaar zijn van harte welkom; het lidmaatschap kost € 40,00 per jaar. Afgelopen jaar hebben we 25 nieuwe leden erbij gekregen. We hebben nu 108 leden, ook voor ons ongekend! Maar nieuwe leden zijn van harte welkom!” Wilt u meer informatie over of aanmelden voor ZijActief? E-mail: ZijActiefSchalkhaar@hotmail.com

In het eerste kwartaal staat voor dinsdag 10 januari a.s. de jaarvergadering gepland. Tijdens het tweede deel van de avond kan er kennis worden gemaakt met handmassage, onder begeleiding van Ellen Wiggers en met klankschalen, onder begeleiding van Thea Boevenbrink. Op maandag 13 februari komt Gerda Marsman uit Raalte vertellen over haar reis ‘Marsmannetje op de fiets’ en de ledenavond van dinsdag 14 maart is Richard Klompenmaker te gast. Hij werkt als theaterkapper en grimeur voor grote musicals in het hele land.

Na de viering van het jubileum in april is er een zomerstop voor ledenavonden. Wel worden er kleinere activiteiten (fietsen, wandelen) georganiseerd en een uitstapje met de bus (zie programmaboekje hieronder).

Ledenavonden
Voor het najaar van 2023 zijn er al interessante thema’s voor de ledenavonden geboekt. Op maandag 11 september komt voorzitter Loes Harmsen, oud gynaecoloog van het Deventer Ziekenhuis, vertellen over de medische hulp die wordt gegeven aan de allerarmste vrouwen in Nepal met de Stichting “Vrouwen voor Vrouwen”. En op maandag 9 oktober is het thema ‘Slachtvisite’. Vier dames uit Neede vertellen dan over hoe er vroeger op het platteland thuis werd geslacht.

Op maandag 27 november komt Jan Bark uit Apeldoorn van museum ‘In de zevende hemel’ vertellen over: “Het Sinterklaasfeest door de jaren heen”. En op dinsdag 12 december is er voor de leden van ZijActief een kerstavond met  zang en verhalen van Charlotte Glorie georganiseerd. Charlotte is blind geboren; ze schrijft vol zelfspot en humor haar liedjes, sketches en conferances en begeleidt zichzelf daarbij op de piano.

Klik hier om het ZijActief Programmaboekje 2023 met meer uitgebreide info te downloaden.

Alle geplande activiteiten en ledenavonden van vrouwennetwerk ZijActief kun je ook terugvinden in de dorpsagenda op deze site of in het programmaboekje hierboven. Wilt u meer informatie over ZijActief of zich aanmelden als lid? Stuur dan een e-mail naar ZijActiefSchalkhaar@hotmail.com

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *