Sanne in ‘t Hof pakt World Cup-ticket op 3000 meter

Sanne in ’t Hof uit Schalkhaar heeft zich vanmiddag in Thialf Heerenveen gekwalificeerd voor deelname aan de eerste vier wereldbekerwedstrijden op de 3000 meter. Onze dorpsgenoot (25) noteerde met 4.02,322 minuten de vierde tijd, na Irene Schouten, Marijke Groenewoud en Joy Beune.  

HEERENVEEN – De eerste wereldbekerwedstrijd wordt van 10 tot en met 12 november verreden in het Japanse Obihiro. Daarna volgen voor de ambitieuze Schalkhaarse World Cup races in China (Peking, 17-19 november), Noorwegen (Stavanger, 1-3 december) en Polen (Tomaszów, 8-10 december).

Onlangs was Sanne duidelijk over de doelen die zij voor ogen heeft: ,,Ik wil Olympisch kampioen worden op de 5 kilometer, wereldkampioen worden en een wereldrecord rijden. Hopelijk dit jaar al in Calgary.” Morgen vanaf 15.01 uur hoopt ze zich ook op die afstand te kwalificeren voor deelname aan de wereldbekerwedstrijden. De wedstrijden zijn live te volgen op televisie (NPO1).

Mika van Essen
Gisteren kwam ook onze dorpsgenoot Mika van Essen (23) in actie tijdens het Word Cup Kwalificatie Toernooi in Heerenveen. In de eerste omloop van de 500 meter schaatste Mika in 35.361 sec naar de finish, goed voor een 20e plaats. De Schalkhaarder, tegenwoordig woonachtig in Heerenveen, klokte in de tweede omloop 35.489 sec (13e plaats).

Deel via

Geef een reactie