Opnieuw waterleidingbreuk in Pastoorsdijk

Voor de vierde keer is de waterleiding geknapt in de Pastoorsdijk in Schalkhaar. Rond het middaguur kwam het water tussen de straatstenen omhoog en dreigden er sinkholes te ontstaan. Buurtbewoners schakelden de hulpdiensten in en sloten ondertussen de straat af met een touw en veiligheidshesjes.
 
SCHALKHAAR – Bij naastgelegen kinderopvang Zuss stroomde het water de net nieuwe aangelegde tuin in. Buurtbewoners hebben met bezems het water zo veel mogelijk weggeveegd en een dammetje gebouwd om verdere overstroming te voorkomen. 
 
Na anderhalf uur kon de waterleiding door een monteur van Vitens worden afgesloten en werd de schade zichtbaar. Er zijn over tientallen meters verzakkingen ontstaan en er is veel zand weggespoeld.
 
De verwachting is dat de waterleiding vandaag aan het begin van de avond is hersteld. Het opnieuw bestraten van de verzakkingen zal pas maandag plaatsvinden en de hele dag gaat duren. De Pastoorsdijk blijft tot die tijd afgesloten. Winkels in de straat zijn bereikbaar via de Smidsweg.
 
Deel via

Geef een reactie