Goed volk: onderzoekers in het dorp!

De gemeente Deventer laat, in het kader van het project ‘Natuurvriendelijk Isoleren’, groot ecologisch onderzoek doen naar waar dieren leven. In het voorjaar is het eerste deel van het onderzoek gedaan, deze maand volgt de tweede ronde. Onderzoekers zijn sinds begin september weer op pad in de wijken en dorpen om te kijken waar vleermuizen leven. 

SCHALKHAAR – Vleermuizen zijn overdag moeilijk te vinden. Zij zijn vaak ‘s nachts op pad. Daarom gaan de onderzoekers ‘s avonds laat en ‘s ochtends heel vroeg op zoek naar de vleermuizen. Naast de camera’s die de onderzoekers meenemen, gebruiken ze soms ook een zaklamp om op de gevel te schijnen.

De onderzoekers blijven tijdens het werk op openbaar terrein (trottoir en/of openbare weg) en komen niet op privéterrein. De medewerkers van Ecogroen zijn herkenbaar aan een blauw reflecterend hesje. U kunt de medewerkers die onderzoek doen altijd vragen naar de brief van de gemeente.

Soms ontdekken inwoners zelf vleermuizen of een vogelnest in een holle boom of in de spouw van hun woning. De onderzoekers van Ecogroen horen dat graag. Heeft u vragen, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0570.

Deel via

Geef een reactie