Mini-braderie bij Klooster Nieuw Sion

Een primeur: op zaterdag 30 december a.s. organiseert Klooster Nieuw Sion in het buitengebied van Schalkhaar voor het eerst een kleine kloosterbraderie! Kom proeven van het klooster én vier met de kloostergemeenschap de smaken van eigen erf. Er zijn activiteiten voor de kinderen, vuurkorven, een mini-schaapskudde, warme dranken én gezelligheid.

SCHALKHAAR – De opbrengst van de mini-braderie én de bijbehorende jaarlijkse oliebollenactie komt ten goede aan de groei van de woongemeenschap van Nieuw Sion én het onderhoud van het kloostercomplex. Als kloostergemeenschap koestert Nieuw Sion een droom om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, en zoveel mogelijk producten ‘van eigen erf’ te gebruiken voor de maaltijden van gasten én bewoners.

Daarin heeft het klooster in 2023 een enorme stap voorwaarts kunnen zetten. De eigen moestuin levert, mede dankzij de komst van een nieuwe moestuinkas, steeds meer eigen groente en fruit op, er wordt eigen kruidenthee gemaakt, koffie gebrand en kloosterbier gebrouwen. En alsof dat nog niet genoeg is, is al het gebak in de eigen koffieschenkerij huisgemaakt, met behulp van tal van vrijwilligers.

Programma
Van al deze producten kan op de kleine braderie geproefd worden en het is mogelijk om
huisgemaakte oliebollen, kloosterbieren én moestuinhapjes mee te nemen voor Oud & Nieuw. Jong en oud zijn welkom op het klooster. Er zijn chocomelk en marshmallows, je kunt walnoten kraken, popcorn maken, de schapen bekijken en er is een kleine speurtocht. Daarnaast zijn de kloostertuin te bezichtigen en de kloosterkerk. 

Toegang tot de mini-braderie (11.00 tot 16.00 uur) is gratis. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Deel via

Geef een reactie