Lebuinuspenning voor vrijwilligers Nicolaaskerk

De werkgroep Pastoraat mag ieder jaar één persoon nomineren voor de Lebuinuspenning. Het is altijd weer moeilijk kiezen. Als je de een kiest doe je de ander tekort, want er zijn heel veel mensen die ongelofelijk goed werk doen voor de H. Nicolaaskerk. Nomineren is dus bijna een onmogelijke keuze.

SCHALKHAAR – Dit jaar heeft de werkgroep Pastoraat uiteindelijk iemand gekozen die zich belangeloos dag en nacht inzet voor onze overledenen en de nabestaanden. Ja, hij is zelfs bereid om midden in de nacht de opbaarruimte te openen als dat nodig is. Je vraagt hem nooit tevergeefs de deuren te openen om nabestaanden in staat te stellen kort of heel lang afscheid te nemen van hun dierbare overledene.

Ook heeft hij jarenlang met passie en toewijding de boeketten in de H. Nicolaaskerk opgemaakt. We hebben het natuurlijk over Jan Kleverkamp. Jan, geweldig wat je allemaal voor de geloofsgemeenschap doet. De Lebuinuspenning heb je meer dan verdiend!

Echtpaar
Maar het bleef dit jaar niet bij één jubilaris; er werd ook nog een echtpaar gehuldigd en wel Diny en Arend de Lange. Diny is de spil van het secretariaat. In stilte achter de schermen werken, maar neemt u maar aan, zonder Diny zou alles niet zo soepeltjes verlopen als het nu doet. Diny zit verder in de werkgroep Pastoraat, de Allerzielen groep, ze is lectrice en gastvrouw, stuurt de koffiegroep aan en zit ook in de werkgroep van de avondwake.

Dan Arend, ook zo’n harde werker die nooit in de belangstelling wil staan. Hij doet zoveel klusjes in de kerk. Als er iets kapot is, vraag je hem nooit tevergeefs om hulp. Hij is super handig en heel technisch. Verder is hij collectant en kan hij heerlijke koffie zetten en uitschenken. Hij is ook nog een van de gastheren. Wat boffen we toch met deze twee vrijwilligers. Diny en Arend meer dan verdiend deze Lebuinuspenning!

De drie coördinatoren van de H. Nicolaaskerk mochten deze drie kanjers in de bloemetjes zetten namens de hele geloofsgemeenschap van Schalkhaar. (foto’s Harry Mulder).

Deel via

Geef een reactie