Kiekeboe! verrast bewoners Park Braband

De kerstactie van Prokino Kinderopvang (kinderdagverblijf Kiekeboe!) in Schalkhaar is al jaren een begrip. Bij de kerstactie heeft Prokino aandacht voor mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Eerdere kerstacties waren onder andere voor de voedselbank en Het Glazen Huis.  Dit jaar werden pakketjes bij de bewoners van woonzorgcentrum Park Braband gebracht. 

SCHALKHAAR – Prokino Kinderopvang heeft in Schalkhaar aan de Ganzeboomsweg een kinderdagverblijf ‘Kiekeboe!”. De kerstactie wordt al jaren georganiseerd. Alle kinderen werken ieder jaar mee aan de kerstactie. Zelfgemaakte cadeautjes, kerstkaarten, tekeningen, een lieve groet; de pakketjes zijn een mooie verrassing!

Dit jaar werden de pakketjes op woensdag 16 december jl naar woonzorgcentrum Park Braband gebracht. In verband met de coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om deze samen met de kinderen persoonlijk aan de bewoners te geven. Enkele pedagogisch medewerkers en leidinggevende Manon Stam hebben de pakketjes buiten, voor het gebouw van het woonzorgcentrum, aan de locatiemanager Sjoerd Versluis overhandigd. ,,De locatiemanager was daar erg positief over en blij verrast door dit initiatief”, vertelt Manon Stam.

Met de actie hoopt Prokino een lichtpuntje te brengen bij de bewoners van het woonzorgcentrum in Schalkhaar. Er zijn voor elkaar, omkijken naar je medemens en je bewust zijn van je verantwoordelijkheid om deel te nemen aan de maatschappij, zijn enkele waardes die passen bij Prokino Kinderopvang in Schalkhaar.

,,In dit jaar hebben we gemerkt hoezeer mensen elkaar nodig hebben. Het was moeilijk om bij elkaar te zijn en veel mensen hebben de eenzaamheid, die daarmee gepaard ging en gaat, ervaren. Kinderen en ouders en kleinkinderen en grootouders konden niet bij elkaar op bezoek. Het is mooi dat we op deze manier samen met de kinderen aandacht kunnen hebben voor de maatschappij om ons heen “, vindt Manon.

Deel via

Geef een reactie