Chocomelk met slagroom

Vanmiddag kwam melkveehouder René Ruiter langs bij woonzorgcentrum Park Braband met een flinke lading chocomelk en slagroom. René levert met zijn bedrijf aan de Waterdijk melk aan Friesland Campina.

SCHALKHAAR – ,,Via die organisatie is er elk jaar een actie om chocomelk en slagroom uit te delen bij verzorgingshuizen”, vertelt de 36-jarige Schalkhaarder. ,,Elke melkveehouder mocht daarvoor een locatie in zijn eigen woonplaats aanwijzen. Ik dacht er aan dat het voor de bewoners fijn zou zijn om, juist in deze tijd, wat extra’s te hebben. Ze kunnen de deur al niet uit en dan zijn dit leuke dingen.”

En dus stond René, met die prachtige gedachte, een week voor de Kerst bij Park Braband op de stoep met zo’n 75 pakken chocomelk en 25 spuitbussen slagroom. ,,Genoeg voor zo’n 125 mensen: bewoners, medewerkers en vrijwilligers”, somt hij op. ,,En we gaan wel wat bedenken om vaker iets te doen als het weer wat makkelijker kan. Een bezoekje hier aan mijn bedrijf, met een kop koffie of een lunch.”

,,Leuk, erg leuk!”, reageert Dianne Berghuis namens Park Braband enthousiast. ,,Onze bewoners genieten van zo’n spontane actie van een dorpsgenoot. Veel hebben een agrarische achtergrond of komen zelf van de boerderij. Het is prachtig dat René die connectie heeft gemaakt! Het lijkt me erg leuk voor onze bewoners om in de toekomst een keer op het melkveebedrijf van René langs te komen.”

Deel via

Geef een reactie