Kan SHE u ergens mee van dienst zijn?

‘Noaberschap’ is een bekende deugd in Oost-Nederland. Het leeft ook in Schalkhaar. Ons dorp is een mix van jong en oud. Vaak is er wel iemand in de buurt die een helpende hand kan bieden als dat nodig is. Toch zijn er ook in ons dorp veel mensen met een hulpvraag die niet direct iemand weten die op zo’n moment zou kunnen helpen.

SCHALKHAAR – Bent u iemand die wel ergens hulp bij kan gebruiken, maar niet direct weet waar dan aan de bel te trekken? Dan zijn de vrijwilligers van Schalkhaar Helpt Elkaar (SHE) er voor u! We weten uit ervaring dat het vragen van hulp best moeilijk is. Mensen met een beperkt sociaal netwerk zullen dit niet snel zelf vragen.

Daarom heeft Schalkhaar Helpt Elkaar goed contact met het sociale wijkteam, thuiszorg en huisartsen. We willen zo laagdrempelig mogelijk zijn in het stellen van een hulpvraag. Dat kan zijn van een telefoontje doen om te horen hoe het gaat, helpen de schuur op te ruimen, financiële administratie verwerken, een naai- of reparatieklusje, een keer boodschappen doen, enzovoorts.

Klusjes en diensten zoals een goede buur dat zou doen. Naast het helpende karakter bevorderen de initiatieven en activiteiten van Schalkhaar Helpt Elkaar de saamhorigheid en zorgt het voor verbinding in het dorp.

Stel uw hulpvraag aan ons
Als u met een hulpvraag zit, bel ons dan en we kijken welke Goede Buur u daarmee kan helpen. Meer informatie over hulpvragen en activiteiten vindt u op de website van Schalkhaar Helpt Elkaar. Daar kunt u voor hulpvragen contact zoeken. Bel ons of vul het online formulier voor een hulpvraag in en u wordt zo spoedig mogelijk door één van de vrijwilligers benaderd om de vraag even door te spreken. Vervolgens wordt er een ‘Goede Buur’ gezocht die u kan helpen.

Elke week is er op donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Lindenhof de Dorpstafel. Bij de Dorpstafel kunt u samen een kop koffie drinken en spelletjes doen. Gewoon gezellig met anderen genieten van koffie en wat lekkers. Het biedt mensen die bijvoorbeeld alleen zijn de mogelijkheid om anderen te ontmoeten. Voor koffie/thee en een lekker koekje betaalt u per keer 1,50 euro.

Meehelpen als ‘Goede Buur’
Heeft u wat tijd over en bent u daardoor in de gelegenheid anderen in Schalkhaar te helpen? Meld u dan via de website aan als vrijwilliger. Samen staan we sterk om elkaar te helpen.
De website is te vinden op: www.schalkhaarhelptelkaar.nl. Bellen kan naar: 06-15334650.

Deel via

Geef een reactie