Janse & Janse leggen krans bij lokale herdenking

Op zaterdag 4 mei a.s. is er in Schalkhaar een lokale herdenking. Daarbij zullen dorpsgenoot Eric Janse en zijn zus Astrid, die vanaf half december 2024 gaan deelnemen aan de World’s Thoughest Row, langs de Koningin Wilhelminalaan een krans leggen bij het gedenkteken voor de op 10 april 1945 gesneuvelde Canadese korporaal Frank Arthur Cherry.

SCHALKHAAR – De herdenking begint om 18.30 uur in de Nicolaaskerk waar Rienus en Wilma Oude Kempers instrumentale muziek verzorgen en het Brugkoor tijdens de binnenkomst van scouts met fakkels een lied ten gehore zal brengen. Na een kort welkomstwoord zal Jan Jeurnink een indrukwekkende passage uit het dagboek van zijn moeder voorlezen.

Voordat om 19.00 uur vanuit de Nicolaaskerk de stille tocht naar het gedenkteken begint, zullen Hermi Ellenbroek van de generatie na de Tweede Wereldoorlog en een aantal basisschoolleerlingen in de kerk nog iets voordragen. De stille tocht wordt vooraf gegaan door onze voormalige ‘dorpskruidenier’ Richard Schrijver, die daarbij op de omfloerste trommel slaat.

De kranslegging is gepland rond 19.15 uur, waarna dorpsgenoot Wim Meussen op zijn kornet de ‘Last Post’ speelt en er één minuut stilte in acht wordt genomen. Als afsluiting van de herdenking zingt het Brugkoor ter plekke met de aanwezigen het eerste couplet van het Wilhelmus en worden belangstellenden uitgenodigd voor een defilé langs het gedenkteken met eventueel bloemlegging.

Lees ook:
6 mei 2023: ‘Nieuw leven geblazen in Dodenherdenking’

Deel via

Geef een reactie