In 75 jaar veel veranderd bij ZijActief

Het vrouwennetwerk ZijActief vierde afgelopen woensdag een mooi jubileum. Het was een vrolijke en gezellige middag. Voorzitter Nolda Harleman gaf een terugblik op het 75-jarige bestaan van de vereniging. Die 75 jaar, dat is een hele lange tijd. Een tijd waarin veel is veranderd.

SCHALKHAAR – ZijActief begon ooit als Boerinnenbond, daarna werd het KPO en nu draagt de vereniging van vrouwen al vele jaren de naam ZijActief. Eigenlijk is de essentie niet zo heel veel veranderd: het gezellig samenzijn, samen activiteiten ondernemen en kennis vergaren. Natuurlijk zijn de onderwerpen in de jaren aangepast; 75 jaar geleden waren er nauwelijks auto’s, geen televisies en geen wasmachines.

Een aantal onderwerpen zullen nu niet meer aan de orde komen zoals: omgangsvormen en wellevendheid, taak van de moeder in het gezin, sprekers met als onderwerp: soberheid, kuisheid en emigreren. Toch heeft dit alles bijgedragen aan de ontwikkeling van de vrouw, toen en nu nog steeds. Sommige onderwerpen van toen zouden we nu in de hele maatschappij nog prima onder de aandacht kunnen brengen.

Er werd een zelfgemaakt lied gezongen en een aantal koorzangeressen zong een paar gezellige meezingliedjes. Daarna werd er nog een prachtig gedicht voorgedragen. Cabaretier Jeffrey Kleine Koerkamp daagde het publiek uit en zong zelfgemaakte liedjes en verhalen. Daarna werd er gezellig gebowld en aansluitend een heerlijk warm/koud buffet genuttigd.

Elke aanwezige kreeg, voordat ze naar huis ging, een paar lekkere bonbonnetjes mee. De thuisblijvers werden hiermee op een later tijdstip eveneens verrast.

SchalkhaarLife
Op zondag 28 mei a.s. zijn leden van Zij Actief uiteraard ook aanwezig op de braderie van het dorpsfeest SchalkhaarLife. Zij Actief staat met een kraam op de Oerdijk, voor huisnummer 42. Kom naar de loterij met leuke ingepakte spulletjes en je hebt altijd prijs! Een lootje koop je voor € 1,50. En Zij Actief heeft wat nieuws: er zijn Kniepertjes te koop!

Deel via

Geef een reactie