GroenLinks: samen voor een groen Schalkhaar!

Op woensdag 16 maart a.s. mag u weer naar de stembus en als lijstduwer van GroenLinks Deventer en inwoner van Schalkhaar vertelt Lucas Brinkhuis u graag over de plannen van zijn partij GroenLinks voor Schalkhaar.

,,Ten eerste willen we dat Schalkhaar los van Deventer blijft; de groene schil rondom ons dorp zorgt er niet alleen voor dat Schalkhaar duidelijk herkenbaar blijft als dorp, maar is ook goed voor mens, natuur en klimaat. Nieuwe huizen bouwen we in overleg met het dorp en door initiatieven uit het dorp zelf te omarmen. Op het platteland van Schalkhaar is ruimte voor duurzame landbouw en natuur”, verkondigt Lucas de standpunten van zijn partij.

Energie
,,Bibliotheken, winkels, basisscholen en goed openbaar vervoer zijn essentieel voor de leefbaarheid van ons dorp en moeten we behouden. Initiatieven van verenigingen, de kerk of andere inwoners die bijdragen aan de leefbaarheid van Schalkhaar moet de gemeente zoveel mogelijk omarmen. Om Schalkhaar waar mogelijk nog groener te maken is ons doel dat elke straat ten minste een boom krijgt. Het is belangrijk dat we ook denken aan de toekomst, daarom zien we graag zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken van ons dorp: hoe meer panelen op het dak, hoe minder windmolens en zonneparken er nodig zijn. De windmolens die nodig zijn worden alleen geplaatst in overleg met omwonenden. We steunen vooral lokale initiatieven op het gebied van energie.”

Woonwijken
”Dorpelingen die het minder breed hebben helpen we. Wie zijn of haar baan kwijtraakt, wordt geholpen door de gemeente door iemand die met je meedenkt en je met vertrouwen behandelt. Een beetje bijverdienen in de bijstand moet gewoon mogelijk zijn. Energiecoaches helpen met het besparen van energie en bieden gratis hulpmiddelen aan. Bij plannen van de gemeente moet iedereen kunnen meepraten, kwetsbare groepen worden expliciet uitgenodigd om mee te praten. Woonwijken moeten in de eerste plaats een fijne plek zijn om te kunnen spelen en verblijven, pas dan voor verkeer.”

Op de website van GroenLinks kunt u nog veel meer plannen lezen over Schalkhaar en de rest van de gemeente. GroenLinks Deventer wil graag de komende vier jaar samen werken aan een groener dorp en knokken voor wat kwetsbaar is. Als dit ook het Schalkhaar is wat u voor zich ziet, stem dan woensdag16 maart GroenLinks voor een groener en beter Schalkhaar!

Deel via

Geef een reactie