D66: investeren in Schalkhaar

Sinds de vorige verkiezingen is onze dorpsgenoot Rob Welling (D66, plek 4) actief als raadsopvolger in de Gemeente Deventer. ,,In deze periode heb ik goed kunnen zien hoe de raad werkt, wat er goed gaat, maar ook waar ruimte is voor verbetering. In algemene zin wil ik mij hard maken voor meer woningbouw, een duurzame gemeente en dat inwoners meer en eerder betrokken worden bij projecten die hen raken in de nabije leefomgeving.” 

Voor het grootste deel van zijn leven woont Rob met veel plezier in Schalkhaar. Daarom wil hij graag het dorp vertegenwoordigen in de raad. Speciaal voor onze website beschrijft hij hieronder drie keuzes met betrekking tot Schalkhaar die de gemeenteraad in ieder geval zal moeten maken.

Wonen
“In de komende periode zal de raad onder meer keuzes maken over de groei van Schalkhaar. Want ook in Schalkhaar is er vraag naar meer woningen. D66 wil niet alleen bouwen voor starters, maar ziet ook in ons mooie dorp een groeiende vraag naar een levensloopbestendig woningaanbod voor ouderen en ziet ook de mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Dit geeft veel voordelen, namelijk; dat zij een fijne en vertrouwde plek hebben voor hun oude dag, maar tegelijkertijd geeft het meer doorstroming voor starters en doorgroeiers, zodat er voor iedere dorpsgenoot een geschikte woning is. Natuurlijk willen we dat er in deze nieuwe wijk niet alleen aandacht is voor duurzame huizen, maar dat dit ook een aantrekkelijk wijk wordt met veel groen en speelgelegenheden voor kinderen.

Woonomgeving
Daarnaast heeft de Parabool vorig jaar aangegeven dat ze twee vestigingen in Schalkhaar gaan sluiten en de grond verkopen aan een projectontwikkelaar. Dit zorgt voor veranderingen in de wijk en daarmee ook voor zorgen bij omwonenden. Voor D66 is het essentieel dat de omwonenden intensief worden betrokken bij de invulling van hun woonomgeving. Alleen daardoor kunnen kwaliteit, duurzaamheid en draagvlak samengaan. Wanneer bewoners met verbetervoorstellen komen voor het beheer en onderhoud in de wijk, dan wil D66 dat de gemeente hier zoveel mogelijk aan meewerkt.

Met deze noodzakelijke ruimtelijke veranderingen in en om het dorp is het juist belangrijk dat inwoners het dorpsgevoel van Schalkhaar vast kunnen houden. Sinds het vertrek van ‘t Haarhuus missen dorpsgenoten een plek waar ze kunnen samenkomen. De komende vier jaar wil ik mij ervoor inzetten om dit weer mogelijk te maken”, zegt Rob.

Naast onder andere deze punten wil de sympathieke Schalkhaarder vooral een aanspreekpunt zijn voor alle inwoners van de gemeente. Stem je D66? Denk dan aan Rob Welling, nummer 4 op de kieslijst van D66 Deventer. Het volledige programma van D66 is te lezen op http://d66.nl/deventer

Deel via

Geef een reactie