Gezellige zomermarkt op De Oorsprong

Na het vervallen van alle markten van het afgelopen jaar en de Lentemarkt van dit jaar, kan de Zomermarkt van zondag 13 juni a.s. op De Oorsprong doorgaan! Het team is daarom met de voorbereidingen begonnen. De eerste kraamhouders staan al te trappelen om mee te doen.

SCHALKHAAR – De focus van de markt ligt op voeding en etenswaren. Natuurlijk worden alle maatregelen in acht genomen die aanstaande zondag nog gelden. Maar met de versoepelingen voor markten, is een Zomermarkt op De Oorsprong weer mogelijk. Dus iedereen is van harte welkom op zondag 13 juni tussen 11.00 en 17.00 uur, Spanjaardsdijk 68 te Schalkhaar.

Opnieuw komen er kraamhouders met streekproducten uit Salland. Op De Oorsprong kun je kennismaken met hun producten, zoals honing, asperges en kaas, maar ook met de kraamhouders zelf. Zo weet je waar een product vandaan komt en hoe het is gemaakt. De streekmarkten zijn gezellige uitjes voor het hele gezin. Er is altijd wel wat te bekijken of te doen. Je kunt bijvoorbeeld meer te weten komen over het houden van bijen en het maken van honing. En nu het terras weer open is van Brasserie Pa & Ma, kun je daar lekker zitten.

De groenten uit de moestuin zijn in juni op hun best. De kruiden van Hermie’s Herbs doen het ook goed: lekker eten zonder zout! En voor alle biologische boodschappen kunt u terecht bij de inkoop­coöperatie. Daar bestel je niet alleen de producten van een traditionele voedselcoöperatie, zoals aardappels, winterpeen en uien, maar ook melk, rijst, spaghetti, chips, sinaasappels, kiwi’s, mandarijnen, avocado’s, kaas, vlees, worst, brood en alle andere gewone etenswaren. Als u op woensdagochtend bestelt via de website, staan de boodschappen vrijdag of zaterdag voor u klaar. De Oorsprong betrekt zoveel mogelijk van boeren uit de buurt.

De Oorsprong is een geweldige plek om kennis te maken met streekproducten van lokale producenten en van de gebruikers van de gebouwen en het terrein. Met de streekmarkten voegen we een uitje toe aan het aanbod in de omgeving. Kom kijken naar het aanbod en de omgeving, parkeren is gratis en de entree ook.

Meer info: www.nieuweoorsprong.nl

Deel via

Geef een reactie