Explosie in geparkeerde auto Haakshof

Aan het Haakshof is even voor middernacht een explosie geweest in een geparkeerde auto. Meerdere buurtbewoners schrokken wakker en belden 112. De brandweer kwam met spoed ter plaatse omdat er sprake was van forse rookontwikkeling, maar uiteindelijk bleek er geen brand te zijn uitgebroken.

SCHALKHAAR – Wel is er enorme schade ontstaan aan de auto. De motorkap is flink ontzet en de voorruit volledig gebarsten. Kappen van de spiegel liggen naast de auto, de ruitenwisser op het dak en stukken van het rooster dat tussen de voorruit en motorkap zit liggen zelfs aan de overzijde van de straat. Andere auto’s raakten voor zover bekend niet beschadigd.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak en bekijkt onder meer camerabeelden van buurtbewoners rond de kruising Haakshof/Bakkerskamp, waar de auto geparkeerd stond. Op basis van papierresten die zijn aangetroffen rond de auto is het vermoeden dat er zeer zwaar (illegaal) vuurwerk is gebruikt. Het is nog onduidelijk of er sprake is van een gerichte actie.

Wie rond middernacht iets verdachts heeft gezien of camerabeelden heeft uit de omgeving waarop de dader te zien kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 0900-8844. (Foto’s en video: Rens Hulman)

Deel via

Geef een reactie