Dorpsgenoot op straatposter Deventer Doet

Dat is grappig! Als je over de Kon. Wilhelminalaan Schalkhaar binnen rijdt vanuit Deventer dan kijkt dorpsgenoot Paul Krechting je vanaf een straatposter om een lantaarnpaal recht in de ogen. Paul Doet staat er op het aanplakbiljet met blauwe letters. Maar wat doet Paul dan? En waarom hangt ‘hij’ daar?

SCHALKHAAR – ,,Haha, het is toeval dat ik ook in mijn eigen dorp hang”, grinnikt Paul. ,,Mijn poster hangt ook wel op diverse plekken in Deventer. Het gaat om een campagne van de voormalige Vrijwilligers Centrale Deventer, die recent is omgebouwd tot de nieuwe organisatie Deventer Doet. Ooit is er gevraagd of vrijwilligers bereid waren daaraan op deze manier mee te werken. Ik heb me toen aangemeld.”

De 69-jarige bewoner van de Oerdijk is in Schalkhaar geen onbekende. Onder meer bij onze plaatselijke voetbalvereniging is hij jarenlang actief geweest als vrijwilliger en tegenwoordig, sinds zijn pensioen zes jaar geleden, helpt hij twee dagen per week als vrijwilliger op de Heihoeve, een locatie voor dagbesteding van Dimence aan de Spanjaardsdijk.

,,Ik kan niet de hele dag thuis zitten en help graag hier en daar’, bekent Paul. ,,Vanuit mijn werk in de verpleging en psychiatrie weet ik dat er op sommige plekken een schrijnend tekort is aan helpende handen. Er zijn veel cliënten die aandacht behoeven en die ruimte is niet altijd beschikbaar vanuit de professionele verpleging en begeleiding. Ik ben inzetbaar waar nodig.”

Deventer Doet, de voormalige Vrijwilligers Centrale Deventer,  presenteert zich als de verbindende factor tussen inwoners onderling, wijken, generaties, organisaties, straten, collega’s, culturen en buren. Met als doel een bruisende en vitale vrijwilligersstad. Door deel te nemen aan de campagne van de nieuwe organisatie hoopt Paul dorpsgenoten te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk.

Meer informatie en/of aanmelden op www.deventerdoet.nl

Deel via

Geef een reactie