Asbest aangetroffen bij onderhoud Rielermatenweg

Bij onderhoudswerkzaamheden aan de Rielermatenweg in het buitengebied van Schalkhaar heeft de gemeente Deventer op één locatie in de onderlaag enkele stukjes asbest aangetroffen. De werkzaamheden aan de weg zijn stopgezet en de onderlaag is weer afgedekt. Er ligt dus geen asbest aan de oppervlakte.

SCHALKHAAR – De gemeente laat nu onderzoeken of er ook in andere delen van de onderlaag van de Rielermatenweg asbest aanwezig is. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Bodemportaal B.V. uit Deventer. Dit vindt plaats op donderdag 28 september 2023 van 07.00 uur tot 16.00 uur. Ongeveer twee weken daarna worden de testresultaten verwacht.

Voor het onderzoek op 28 september wordt de Rielermatenweg aan beide kanten afgesloten. De weg is dan gesloten voor iedereen. Dit betekent dat om-/aanwonenden ook geen gebruik kunnen maken van de Rielermatenweg. De gemeente vraagt hiervoor begrip.

De werkzaamheden mogen alleen worden uitgevoerd, als de grond voldoende nat is (meer dan 10% bodemvocht). Zo is er geen kans op last door stof. Het onderzoek wordt uitgevoerd volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Nadat de testresultaten bekend zijn, bepaalt de gemeente wat er verder moet gebeuren met het aangetroffen asbest. Daarover krijgen aanwonenden zo snel mogelijk bericht.

Heeft u nu vragen, dan kunt u contact opnemen met Jelle Winkelhorst van Gemeente Deventer. U bereikt hem via telefoonnummer 14 0570.

Deel via

Geef een reactie