Laatste nieuws

Yvonne en Joyce organiseren beurs voor De Ulebelt

De maatschappelijke betrokkenheid van Schalkhaarders beperkt zich niet tot alleen vrijwilligerswerk in ons eigen dorp. Zo zetten onze dorpsgenoten Joyce van Laar en Yvonne Wiggers-Meijer zich twee keer per jaar actief in voor de organisatie van een kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Ichtuskerk aan de Holterweg in Colmschate. Sinds april dit jaar zijn zij zelfs medeorganisator van de drukbezochte beurs.

SCHALKHAAR – ,,Yvonne en ik regelen nu, met nog twee andere dames, alles voor de dag”, vertelt Joyce. ,,Onder meer de locatie, de communicatie, de vrijwilligers en de verkoop van nummers. Sinds augustus zijn we al weer met de voorbereidingen gestart. Ik ben me, als trouw bezoeker van de beurs, een jaar of zes geleden eerst gaan inzetten als ‘gewoon’ vrijwilliger, maar toen het bestaande groepje organisatoren dit voorjaar aankondigde te gaan stoppen, heb ik met drie andere dames de hele organisatie overgenomen.”

Yvonne, die in ons dorp een kapsalon aan huis heeft, en Joyce wonen beide dus in Schalkhaar en ze hebben allebei kinderen op de Nicolaasschool. Toch hebben ze elkaar bij de beurs in Colmschate voor het eerst ontmoet. ,,Ik heb er eerlijk gezegd nooit over gedacht om zo’n beurs in ons eigen dorp te gaan organiseren”, zegt Joyce desgevraagd. ,,Dat zou in combinatie met deze beurzen in Colmschate misschien ook wat te druk worden. Maar wellicht dat andere dorpsgenoten dat willen gaan oppakken?”

De tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs voor de Ulebelt is dit najaar op zaterdag 7 oktober a.s. van 9.00 uur tot 12.00 uur in de Ichtuskerk. Op vrijdag 6 oktober is de inbreng van kleding, speelgoed en kinderkameraccessoires met vooraf aangevraagd nummer. De opbrengst gaat naar Kinderboerderij De Ulebelt. Meer info: www.ulebelt.nl/kledingbeurs

Yvonne staat op de foto onder de eerste letter e van Ulebelt; Joyce aan haar linkerzijde onder de letter b. Heel veel succes gewenst, dames!

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *