Zorgen bij omwonenden over plaatsing TBS’ers en verslaafden op Brinkgreventerrein

Een viertal omwonenden, waaronder inwoners van Schalkhaar, heeft de Belangengroep Omwonenden Brinkgreventerrrein (BOB) opgericht. Deze dorpsgenoten maken zich zorgen over de leefbaarheid en veiligheid van hun woonomgeving nu de zorgorganisaties Transfore en Iris Zorg plannen hebben aangekondigd om – volgens de belangengroep –  ‘mensen met een bijzondere achtergrond’ op het terrein te plaatsen.

SCHALKHAAR – BOB spreekt over vergevorderde plannen van Transfore om 40 veroordeelde TBS’ers met vaak zware psychische stoornissen in nieuwbouw op Brinkgreven te huisvesten en is er bovendien van geschrokken dat Iris Zorg, zonder enige aankondiging richting omwonenden, sinds kort verslaafdenzorg biedt in de voormalige studentenwoningen aan de Brinkgreverweg, ter hoogte van de achteruitgang van het Brinkgreventerrein aan de rand van ons dorp.

Wil je meer info over of deelnemen aan de belangengroep? Stuur je naam en telefoonnummer naar e-mailadres: platformbob@gmail.com. Dan word jij vanaf nu door BOB actief betrokken! Volgende week is er een infoavond voor omwonenden. Lees hieronder de brief die de belangengroep heeft opgesteld voor omwonenden.

Brief aan omwonenden Brinkgreventerrein: 220705 Brief omwonenden Brinkgreven

Lees ook informatie over de plannen op de website van Transfore.

Deel via

Geef een reactie