Zomerdagkamp: van 18 tot en met 21 juli!

Het is bijna zover…. van maandag 18 juli tot en met donderdag 21 juli vindt het Zomerdagkamp Schalkhaar plaats! De organisatie is al druk bezig met alle voorbereidingen om er weer een spetterende week voor de kinderen van te maken. Dit jaar zijn er superveel aanmeldingen en we willen iedereen mee kunnen laten doen. We zijn blij dat dit gelukt is en we hebben dus een record aantal kinderen dat meedoet!

SCHALKHAAR – Het Zomerdagkamp is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd die in Schalkhaar wonen of in Schalkhaar naar school gaan. Raster Welzijn is, samen met vrijwilligers die Schalkhaar een warm hart toedragen, 27 jaar geleden begonnen met het kamp. De achterliggende gedachte was – en is nu nog steeds – om leuke dagen te organiseren voor kinderen die niet op vakantie zijn of kunnen. Vandaar ook dat geprobeerd wordt het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden.

Wat wij als organisatie dan ook erg leuk nieuws vinden, is dat dit jaar enkele kinderen vanuit het AZC deel gaan nemen. Dit past helemaal in het karakter waarvoor het Zomerdagkamp is opgericht, namelijk voor kinderen die niet op vakantie kunnen.

Samenwerkingen
Het AZC helpt het Zomerdagkamp met de opslag van alle kartonnen dozen waar de kinderen op het kamp de mooiste creaties mee kunnen maken. Een mooie samenwerking dus!

Ook met kinderdagkamp Diepenveen is contact gezocht om ervaringen en spullen uit te wisselen. Dit bleek voor beide partijen zeer vruchtbaar en deze samenwerking wordt de komende tijd verder uitgebouwd!

Het Zomerdagkamp wordt ook mede mogelijk gemaakt door de vele ondernemers uit Schalkhaar die leuke extra’s sponsoren. Ondernemers bedankt!

(Jong) vrijwilligers gezocht!
De aanmeldingen voor (jong) vrijwilligers die mee willen helpen tijdens het kamp stromen lekker binnen, maar dit jaar neemt een recordaantal kinderen deel aan het Zomerdagkamp. Extra (jong) vrijwilligers die kunnen helpen zijn meer dan welkom. Ben je 12 jaar of ouder dan kan je je aanmelden als (jong) vrijwilliger via www.zomerdagkamp.nl of door een mail te sturen naar zdkschalkaar@gmail.com.

Ook zoeken wij altijd enthousiaste vrijwilligers voor de organisatie van het Zomerdagkamp Schalkhaar. Mocht je als vrijwilliger mee willen helpen bij de organisatie meld je dan aan via zdkschalkaar@gmail.com. Meer informatie over het Zomerdagkamp Schalkhaar is te vinden op www.zomerdagkamp.nl. Wij hebben er in ieder geval weer veel zin in!

Deel via

Geef een reactie