Voor Luus van Oosten (14) lonkt fantástisch avontuur op Caribische Zee

Voor Luus van Oosten uit Schalkhaar (14) lonkt in december de start van een prachtig avontuur. De oud-leerling van de Nicolaasschool zeilt dan met Masterskip Artemis in vijf weken van Paramaribo naar Sint-Maarten! Om haar zeilreis te kunnen bekostigen, gaat onze jonge dorpsgenoot de komende maanden met acties proberen geld in te zamelen.

SCHALKHAAR – ‘Ik heb veel armbandjes gemaakt en ook al verkocht’, vertelt Luus. ‘Als je ook interesse hebt om dit te kopen, kan je mij mailen of appen. Je kan zelf kleuren kiezen of je laten verrassen! Een setje van drie armbandjes kost 5 euro.’

Tijdens de braderie van het dorpsfeest SchalkhaarLife! staat Luus op zondag 26 mei a.s. op de braderie. ‘Hier verkoop ik mijn armbandjes. Ook verkoop en plaats ik dan gekleurde veertjes voor in het haar. Ik ben te vinden naast het kraampje van het Zomerdagkamp.’

Oppas
Ben je nog op zoek naar een oppas? Ook dat doet Luus graag! ‘Ik heb al veel opgepast en ben van plan dat nog veel vaker te doen om geld te sparen voor mijn reis. Ik heb veel ervaring met kinderen in alle leeftijden. Als je geïnteresseerd bent, neem gerust contact met mij op!’

Luus gaat in het voortgezet onderwijs naar school op de Boerhaave. Sinds haar zevende jaar zit ze op judo en zeilscouting. ‘Ik zeil ieder weekend op de IJssel. Verder hou ik van reizen en lijkt deze reis mij super gaaf en een hele leuke manier om nog beter te leren zeilen’, vertelt ze enthousiast.

Fantástisch
Ook haar moeders Caro en Anne en haar zusjes Jans, Cato en Pien zijn supertrots op Luus. ‘Wij vinden het fantástisch dat Luus deze reis wil gaan maken. Vooral omdat ze daar heel goed gaat leren zeilen, wachtlopen in de nacht én ze gaat leren om maar vier minuten per week te douchen!’

Op 7 december vliegt Luus naar Suriname. Daarna zeilt ze dus met 30 trainees over de Caribische Zee van Paramaribo naar Sint-Maarten. ‘Zes dagen per week zal ik zelfstudie doen voor school, leren zeezeilen en navigeren en we gaan ook nog op excursies op de kleine eilandjes onderweg’, verheugt Luus zich nu al. ‘En op 11 januari 2025 vlieg ik weer terug naar Nederland!’

Luus van Oosten is voor vragen en/of bestellingen bereikbaar via luusvanoosten@gmail.com. Wil je Luus sponsoren of iets doneren? Graag! Haar banknummer is NL91 RABO 1272 6225 09.

Deel via

Geef een reactie