Even voorstellen: opbouwwerker Robert Lentelink

‘Als ik mensen vertel dat ik opbouwwerker ben, krijg ik vaak de vraag: wat doe je dan precies?’, vertelt Robert Lentelink van Voor Elkaar Teams Deventer. ‘Een logische vraag en als alles goed is, blijf ik ook lekker op de achtergrond. Sinds afgelopen zomer ben ik aan de slag in het mooie Deventer Buitengebied. En dus ook in Schalkhaar!’

SCHALKHAAR – Maar wat doe je dan precies, Robert? ‘Op die vraag kom ik zo nog even terug’, lacht Robert. ‘Want eigenlijk is het veel belangrijker om te vertellen dat ik nooit alleen werk. Ik werk namelijk vanuit het Voor Elkaar-team. En samen met mijn collega’s Annelies Pol en Marlies Haarman kijken we waar we bewoners kunnen helpen of ondersteunen.’

Idee
Als bewoners het even niet meer zien zitten, niet weten wat een volgende stap is, maar ook als bewoners een goed idee hebben, voor de buurt, wijk of het dorp. Kortom het Voor Elkaar- team kan ook voor inwoners van Schalkhaar op vele vlakken iets betekenen.

‘Als opbouwwerker hou ik me bezig met leefbaarheid en samenlevingsopbouw’, legt Robert uit. ‘Samen met de wijkmanager van de gemeente (Merel Arink – red.) probeer ik bewonersinitiatieven verder te brengen en tot uitvoer te laten komen. Ik spreek veel met bewoners en probeer de vragen en signalen die ik daar hoor verder te brengen. Dat kan op vele manieren.’

Initiatief
Maar het initiatief ligt volgens Robert altijd bij de bewoners. ‘Die zijn altijd ‘in the lead’, omdat ik geloof dat zij het allerbeste weten wat wel en wat niet werkt in hun eigen leefomgeving. Het verkleinen van het gat tussen leefwereld en systeemwereld is iets wat ik tot mijn kerntaken reken.’

Heeft u vragen aan Robert Lentelink of wilt u eens kennismaken, omdat u zich afvraagt of hij iets voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met hem op. Het e-mailadres van Robert Lentelink is mailadres is r.lentelink@voorelkaarteamsdeventer.nl en zijn telefoonnummer: 06-42859022.

Deel via

Geef een reactie