Viering rond beeldje Maria van Frieswijk

SCHALKHAAR – Op zondag 13 oktober a.s. wordt in de RK Nicolaaskerk de jaarlijkse viering van Maria van Frieswijk gehouden. De feestelijke dag begint om 10.30 uur met een Eucharistieviering in de RK Nicolaaskerk in Schalkhaar, met zang van het St. Nicolaaskoor onder leiding van Paul Bonenkamp.

Voorgangers zijn pastoor Cornelissen en diaken Brinkhuis. Centraal staat dit jaar het evangelie over de vlucht naar Egypte van de heilige familie. Tijdens de viering zullen enkele vluchtelingen worden opgenomen in de Kerk. Na de viering vertrekken de kerkgangers per fiets, auto of per huifkar naar de School van Frieswijk. Daar is parkeergelegenheid. Carpoolen wordt aanbevolen.

Rond 12.30 uur is er dan een lunch in de School van Frieswijk. Er wordt gezorgd voor soep, koffie, thee en een broodje. Maar u mag natuurlijk ook uw eigen lunch meenemen. Na de lunch wordt de dag afgesloten met een Mariahulde. Het Mariakoor onder leiding van Hans Mol zal de zang verzorgen.

Heeft u geen eigen vervoer naar de School van Frieswijk, meld dat dan bij het secretariaat. Er wordt dan geprobeerd vervoer voor u te regelen. Telefoon 0570–622834 (donderdag 10 oktober a.s. van 9.30 uur tot 12.00 uur).

Centraal in de viering staat het eikenhouten beeldje van O.L. Vrouw van Frieswijk dat dateert uit circa 1500 en ongeveer 40 centimeter hoog is. Het beeldje stelt een staande Maria voor. In haar rechterarm houdt zij het kindje Jezus vast dat een druiventros in zijn handen heeft.

Maria van Frieswijk beeldje
Deel via

Geef een reactie