De beste haring haal je op woensdag

SCHALKHAAR – De beste haring van Overijssel haal je op woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur in de viskraam op het dorpsplein in Schalkhaar! Gisteren werd op de Visbeurs in Spakenburg bekend gemaakt dat ‘onze’ Gerina’s Vishandel in de provincie Overijssel winnaar is geworden van het Nationale Haringonderzoek 2019.

‘We zijn ontzettend blij met deze prijs’, laat Gerina ter Beek onze redactie weten. ‘We hebben met ons hele team hard gewerkt om deze prestatie neer te zetten. Iedereen is van harte welkom om op woensdagmiddagen in Schalkhaar bij ons een harinkje te komen proeven. Naast fantastische haring, hebben we als specialiteit trouwens ook kibbeling!’

Het Nationale Haringonderzoek wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten en Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel in samenwerking met Mobiel Centre. De consument bepaalt in deze test waar de lekkerste haring per provincie verkrijgbaar is. “Haring is verantwoord. Het is super gezond, heeft een overvloed aan omega 3 en is goed voor hart en vaten. Het doel van deze test is dan ook om de jeugd aan het haringhappen te krijgen.”

Meer info op de website van het Nationale Haringonderzoek 2019.

Deel via

Een gedachte aan “De beste haring haal je op woensdag

  1. Mirjam Bourgonje

    Is er ergens een viskraam die bereid is paar uur op terrein van een woonzorgcentrum te staan ??
    Gezien de lockdown is het voor onze bewoners onmogelijk hun zo liefde visje te halen buiten de deur.
    Betreft de binnenstad van Deventer. Groote en Voorster.

Geef een reactie