Veel schade door explosie woning Bakkerskamp

SCHALKHAAR – Hoorde je vannacht ook een gigantische knal? Bij een woning op de hoek van de Bakkerskamp/Vosmanskamp bleek om klokslag 4.00 uur een explosie te hebben plaatsgevonden onder een carport. Na de explosie brak er een klein brandje uit in de resten, maar deze doofde vanzelf. De knal was zelfs in Colmschate en Deventer nog te horen.

Er raakte niemand gewond, wel is er sprake van een enorme ravage. Meerdere schuttingdelen zijn compleet weggeblazen, de carport is ontzet en een halve kliko ligt zelfs aan de overkant van de straat. Bij zeker drie woningen rondom de explosie zijn ruiten gesneuveld. De bewoner van het getroffen huis zou Roy van T. zijn. Hij wordt verdacht van het inrijden op een terras in Deventer in de nacht van 19 op 20 oktober vorig jaar. 

De politie gaat dan ook uit van opzet en heeft camerabeelden van de woning zelf veiliggesteld. Daarop is zichtbaar dat er een explosief in de tuin wordt gegooid. Daarnaast roept ze mensen in de omgeving op om ook hun eventuele camerabeelden te checken of er rond 4.00 uur wat op te zien is, zoals voorbijrijdende voertuigen of verdachte personen. Wie tips heeft kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

De Forensische Opsporing gaat bij daglicht sporenonderzoek doen. Naar verwachting blijven de Vosmanskamp en Bakkerskamp hiervoor nog de hele ochtend afgesloten. De gemeente plaatst hekken om de wegen af te sluiten. De politie roept getuigen op zich te melden.

Deel via

Geef een reactie