Vacature: lid Raad van Toezicht Nicolaasschool

De Nicolaasschool in Schalkhaar is op zoek naar een nieuw onafhankelijk lid voor de Raad van Toezicht van de Nicolaasschool. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de school? Wil je op een constructieve wijze samenwerken met ons en de Directeur-Bestuurder? Dan zoeken wij jou!

SCHALKHAAR – De Raad van Toezicht bestaat uit ouders van leerlingen van de Nicolaasschool en minimaal één onafhankelijk lid. We zijn op zoek naar een onafhankelijk lid dat geen directe relatie (meer) heeft met de school. Binnen de samenwerking en de keuzes die we maken, staat altijd de belofte aan onze leerlingen centraal. Ons uitgangspunt is dat de school en de ouders  – als partners – samen de verantwoordelijkheid dragen voor het realiseren van deze belofte.  We werken samen aan het bieden van een plek voor leerlingen om samen te Leren, te Groeien en te Bloeien.

Toezicht
Als lid van de Raad van Toezicht ga je integraal toezicht uitoefenen en ga je fungeren als sparringpartner voor de Directeur-Bestuurder. Je behartigt het organisatiebelang, maar hebt ook oog voor het algemeen maatschappelijke belang. Je bent besluitvaardig en weet op hoofdlijnen een oordeel te vormen. Je helpt ons om over de grenzen van de school en Schalkhaar heen te kijken. We vinden het fijn als je een netwerk in het Deventerse hebt. Bij voorkeur heb je bestuurlijke ervaring en heb je de ambitie om in de toekomst mogelijk de voorzittersrol te vervullen.

De Raad van Toezicht en directie komen één keer per maand samen. Wanneer je toetreedt tot de Raad van Toezicht verwachten we dat je voldoende tijd en energie kan besteden aan het voorbereiden en bijwonen van de vergaderingen en eventuele aanvullende taken vanuit jouw expertisegebied. Wanneer je toetreedt tot de Raad van Toezicht ontvang je jaarlijks een vergoeding die gebaseerd is op de (fiscale) vrijwilligersvergoeding.

Profielschets
Voor meer informatie over de Nicolaasschool en een uitgebreidere profielschets van een lid van de Raad van Toezicht verwijzen we je graag door naar de site van de school. Ook kun je contact opnemen met Merle Jettkandt (lid van de RvT, tel. 06-28976129 ).

Herken jij je in één of meerdere van de genoemde voorkeuren laat dit dan weten door vóór 15 juli een korte motivatie en CV op te sturen naar Merle Jettkandt (m.jettkandt@nicolaasschool.net). De gesprekken vinden plaats in september met vertegenwoordigers van de Raad van Toezicht, de Directeur – Bestuurder en een afvaardiging van de Medezeggenschapsraad.

Deel via