Anniko Rensen (15) naar Europees Kampioenschap Handbal

SCHALKHAAR Onze dorpsgenoot Anniko Rensen (15), oud speelster van SV Schalkhaar Handbal, komt deze week met de Nederlandse selectie U16 uit op het open Europees Kampioenschap in Goteborg, Zweden. Twintig landen doen er aan mee. De eerste twee wedstrijden van Oranje U16 zijn geweest en werden beide gewonnen!

SCHALKHAAR – Anniko is op haar 6e met handballen begonnen bij SV Schalkhaar. Op haar 11e ging ze naar Handbalschool Salland voor extra trainingen, naast de trainingen bij SV Schalkhaar. In haar 14e levensjaar volgde de overstap naar Kwiek Raalte waar ze nu twee seizoenen heeft gespeeld.

De basisschool doorliep Anniko in Schalkhaar, op de Nicolaasschool. Vorige maand is ze geslaagd voor VMBO kader en komend schooljaar gaat ze naar Enschede, het Johan Cruijff College, om opgeleid te worden als trainer/coach. De opleiding is vergelijkbaar met MBO Sport en Bewegen, maar dan afgestemd op het topsportleven van de studenten.

Vanuit de handbalschool is de sportieve Schalkhaarse vorig jaar naar de scoutingsdag U16 (zaal) geweest, maar werd ze helaas niet geselecteerd. Anniko kreeg vervolgens wel een uitnodiging om mee te doen met de scoutingsdag U16 beachhandbal. Hier kwam ze wel door meerdere selectierondes heen.

In maart dit jaar heeft ze bovendien nog een kans gekregen om zich te meten in de zaal met de speelsters die vorig jaar waren geselecteerd. Dit keer zat ze wél bij de 23 geselecteerde speelsters en moest ze kiezen tussen beach en zaal en heeft ze voor de zaal gekozen. In april is de groep gestart met trainen op Papendal en oefenwedstrijden spelen om tot een definitieve selectie van 16 speelsters te komen.

‘Het is fantastisch om mee te maken, maar ook erg vermoeiend’, laat Anniko’s moeder Marieke Hegteler onze redactie weten. ‘Het is heel leuk dat hier zoveel ouders zijn en zelfs zusjes en broertjes. Uiteraard allemaal in Oranje.’

Moeder Marieke handbalt zelf bij SV Schalkhaar recreanten en heeft al meerdere vrijwilligerstaken voor SV Schalkhaar uitgevoerd. Afgelopen jaar heeft ze samen met Anniko training gegeven aan de E-jeugd van onze plaatselijke handbalvereniging.

Vader Bas is een aantal jaren materiaalman van SV Schalkhaar Voetbal geweest, ook nadat zoon Luuk gestopt is met voetballen. Luuk tennist nu bij TC Park Braband en is ook mee naar Zweden om zijn zus te supporten.

Heel veel succes gewenst namens al je dorpsgenoten, Anniko!

Deel via