Troostlezing in de School van Frieswijk

SCHALKHAAR – Op zondag 10 november a.s. verzorgt Hella van der Wijst, onder meer bekend van haar werk voor de KRO en tegenwoordig ook EO, een troostlezing bij de School van Frieswijk. Ze wordt daarbij op piano begeleid door Lars Zeebregs. De lezing begint om 15.00 uur, kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de School van Frieswijk en kosten 10 euro per persoon.

Het leven maakte Hella troostdeskundige tegen wil en dank. Ze verloor meerdere mensen in haar eigen omgeving, maar maakte daarnaast Ik Mis Je, een TV-programma waarbij ze met mensen naar het graf van hun dierbaren gaat. Staande op zo’n plek komen de verhalen los. Veel van de verhalen, van de ervaringen vooral, heeft zij gebundeld in een boek: TROOST, als je iemand mist.

Dat boek is zo’n succes, dat ze overal in het land gevraagd wordt om erover te komen vertellen. Omdat iedereen met verdriet te maken krijgt. En omdat lang niet iedereen altijd zin heeft in clichés als ‘Hoe gaat het nou?’, of ‘Geef het een plek’. Hella weet een troostvolle sfeer te scheppen, waarin plaats is voor verhalen, liedjes, ervaringen en de pet van haar vader. Want die gaat altijd mee.

Op de piano dus Lars Zeebregs. Hij is al een leven lang bezig met muziek en is zanger-pianist bij uiteenlopende gelegenheden. Hij geeft elk nummer een eigen groove. Of hij nu een huiskamerconcert verzorgt of een huwelijk omlijst – hij speelt met hart en ziel en zijn karakteristieke stem neemt je mee naar de horizon.

Kijk voor meer informatie op de website van School van Frieswijk.

Deel via

Geef een reactie