Laatste nieuws

Bewoners azc doen veel vrijwilligerswerk

SCHALKHAAR – Bewoners van het azc in Schalkhaar hebben zich in het kader van het project ‘Aan de slag’ in totaal sinds februari 2017 al 2.000 keer ingezet voor vrijwilligerswerk in de omgeving van Schalkhaar en Deventer.

Zij gaan er bijvoorbeeld wekelijks op uit met de ouderen van Carinova Park Braband, koken voor anderen, helpen in de moestuin bij Nieuw Sion of De Ulebelt of helpen ze in de tweedehands winkel van de Stichting Deventer Lepraproject. Zo snijdt het mes aan twee kanten, aldus Michiel ten Bulte van de Vrijwilligers Centrale Deventer. “Enerzijds krijgen de organisaties extra hulp van gemotiveerde vrijwilligers, anderzijds verbreden zij hun netwerk, leren zij van onze cultuur en verbeteren zij de Nederlands taal.”

Een deelneemster zegt: “Vrijwilligerswerk betekent veel voor mij, betekent mensen helpen en als ik mensen blij zie, dan word ik zelf blij. En dankzij ‘Aan de slag Deventer’ kon ik dat gelukkig doen. Ze hebben me gelukkig de kans gegeven om dat te doen. En ook kan ik mijn Nederlands verbeteren.”

Kijk voor meer informatie op de eigen website van azc Schalkhaar.

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *