Stekker na meer dan eeuw uit St. Caecilia

Het doek is gevallen voor onze plaatselijke muziekvereniging St. Caecilia. Tien jaar na het opheffen van de fanfare is nu ook de stekker uit de overgebleven slagwerkgroep getrokken. De leden hebben besloten dat, in verband met de vakantieperiode, gisteravond de allerlaatste repetitie is geweest. Dit betekent het einde van meer dan een eeuw St. Caecilia in Schalkhaar…

SCHALKHAAR – Het besluit volgt ondanks alle wervingsacties van de afgelopen jaren, via flyers, op de braderie en de Kerstmarkt staan en via sociale media. ,,Het is helaas niet gelukt om er mensen bij te krijgen en om het voortbestaan van de vereniging te kunnen waarborgen”, legt voorzitter Joke Grolleman uit. ,,Nieuwe leden/leerlingen waren al een tijdje hard nodig.”

Het ledenaantal van de overgebleven slagwerkgroep was al dusdanig laag dat St. Caecilia de laatste tijd geen uitvoering of ander optreden meer kon verzorgen. In een extra ledenvergadering hebben de leden onlangs unaniem besloten om, hoe moeilijk het ook is, na een 102-jarig bestaan te stoppen als actieve vereniging.

Getrommeld
,,Ons laatste optreden was tijdens de Deventer Wandel4daagse”, vertelt Joke. ,,Wij hebben ook bij dat evenement heel wat jaren met veel plezier getrommeld. Als dit jaar één van ons zich voor dat optreden had afgemeld, dan hadden we zelfs dát niet meer kunnen doen.”

Maar wat heeft St. Caecilia in het verleden veel leuke en mooie optredens gehad, beaamt ook Joke. ,,Vaak samen met andere verenigingen en op verschillende locaties. We kunnen terugkijken op een mooie tijd. Ik vind het heel erg moeilijk en verdrietig, maar het is niet anders. Zonder aanwas van nieuwe leden is het niet meer mogelijk om nog door te gaan.”

Oefenruimte
De laatste jaren was de Nicolaasbasisschool voor de slagwerkgroep de basis. ,,We hebben hier heel wat jaren kunnen en mogen repeteren. Een woord van dank naar het schoolbestuur is dan ook wel op zijn plaats”, vindt Joke. ,,Wij hebben daar al die tijd gebruik mogen maken van een oefenruimte en opslagruimte voor onze instrumenten. Dankjewel!”

Voorzitter Joke Grolleman wil iedereen die in de loop van de jaren iets heeft betekend voor of heeft bijgedragen aan de muziekvereniging St. Caecilia, op welke manier dan ook, heel erg bedanken! Joke en (oud-)leden van St. Caecilia: heel erg bedankt voor de vrolijke noten waarmee jullie in ons dorp ruim een eeuw allerlei evenementen hebben opgeluisterd!

Deel via

2 gedachtes aan “Stekker na meer dan eeuw uit St. Caecilia

  1. Herman Sonnenberg

    Weer een ver. opgeheven. Kreeg er een brok van in mijn keel bij een terug blik naar de ruim honderdjarige bestaan. St. Ceacilia die altijd bij onze dorps evenementen. of het een coffie concert was of kon.dag te veel om om het hier te benoemen. Jammer jammer dat we ook deze ver. Kwijt zijn.

  2. Henk Hagen

    St. Cecilia. Wat jammer dat het ophoudt te bestaan. Ik was lid van deze muziekvereniging. Ik heb nog een foto uit 1962 waar ik als tamboer op sta. Elke dorp/stad zou een muziekvereniging moeten hebben omdat muziek het leven verrijkt. Ik woon in het westen v/h land en daar is nog steeds een harmonie met jeugddrumband. Dank St. Cecilia voor het vermaak, maar vooral ook voor het muziekonderwijs dat veel van die verenigingen hebben gegeven.

Geef een reactie