Sorena trots op prentenboek voor haar sterrenkind Seph

De datum 16 januari is voor onze dorpsgenoot Sorena en haar partner een dag met een randje. ‘Het is Seph zijn jaardag’, deelt de 31-jarige Schalkhaarse in een post op haar Instagram. ‘Seph zou vandaag twee jaar zijn geworden.’ Zou, want een verjaardag van hun zoontje kon het jonge stel nooit vieren. Seph overleed 27 uur na zijn geboorte.

SCHALKHAAR – ‘Na het overlijden van ons zoontje voelde ik – na verloop van tijd – dat ik graag nog iets wilde maken voor of over hem’, vertelt moeder Sorena. ‘Ik werk zelf in de kinderopvang. Laatst kwam er een kindje op het werk naar mij toe met haar eigen voorleesboek. Dat bracht mij verder op het idee en toen heb ik haar moeder benaderd met de vraag of zij mij op weg wilde helpen. De afgelopen maanden hebben wij samen aan dit projectje gewerkt en zo is het prentenboekje voor Seph ontstaan. En daar ben ik ontzettend trots op.’

‘Het verhaaltje in het prentenboek gaat over de allermooiste ster die iedere dag wordt gemist. Dit verwijst naar Seph, een sterrenkind. Vandaar ook de titel ‘Straal maar!’, legt Sorena uit. ‘Ik heb het boekje ter herinnering aan Seph gemaakt. Het heeft me geholpen in mijn rouw-/verwerkingsproces. Het voelt erg waardevol om dit voor je overleden kindje te mogen doen. De tekst voor het prentenboekje kwam al vrij snel in mij op, maar ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Dus heb ik het even laten rusten. ’

Gemis
Het boekje ‘Straal maar!’ is bedoeld (ook om voor te lezen) voor kinderen tussen 2 en 6 jaar, die ook een sterrenbroertje of sterrenzusje moeten missen. ‘Want niets is minder waar: elke dag worstel ik nog steeds met de pijn, het verdriet en het gemis van onze lieve Seph’, bekent Sorena. Behalve in de tekst vindt ze troost in de plaatjes. ‘Ik heb de ster en de omtrek van Seph zélf getekend en verwerkt in ontworpen tekeningen. Zo komt de ster en de omtrek van Seph een aantal keren terug in het boekje. Ook heb ik dag en nacht in de plaatjes meegenomen. Zo leert een kind het verschil tussen licht en donker en dat sterren alleen te zien zijn in het donker.’

Ben je nieuwsgierig naar het prentenboekje? Of zou je het boekje bijvoorbeeld aan een gezin willen schenken die hetzelfde als Sorena en haar partner hebben meegemaakt? Door de aankoop (15 euro) van het prentenboekje doneer je ook een deel aan de stichting ‘Make a memory’. ‘Zij doen ontzettend belangrijk werk’, vindt Sorena. ‘Helaas spreek ik uit ervaring, maar ik ben erg trots! Dag allermooiste ster, straal maar elke dag opnieuw!

Het prachtige prentenboekje kan bij Sorena thuis worden opgehaald. Bestellen kan via de mail: Soreen92@gmail.com

Deel via

Geef een reactie