Sinterklaas en pieten genoten van intocht

Afgelopen zondag is Sinterklaas weer aangekomen in Schalkhaar. Na twee digitale intochten door corona, konden de kinderen de Goedheiligman en zijn Pieten dit jaar weer live worden begroet door honderden kinderen. Dat ging echter gepaard met nogal wat problemen, want de Hoofdpiet was nergens te bekennen. Wie moest er nu zijn taken overnemen?

SCHALKHAAR – Sporthal Schalkhaar was na een mooie optocht vanaf Park Braband al behoorlijk volgestroomd, toen de kinderen erachter kwamen dat de Hoofdpiet een ‘functie elders’ had gekregen. Twee Pieten mochten de opleiding tot Hoofdpiet volgen en hij had daarom de instructies achtergelaten in de kluis. Simpel de kluis openen zat er echter niet in, want Sinterklaas was de code vergeten!

Gelukkig was daar de postbode die nog een brief van de afgetreden Hoofdpiet bezorgde. Hierin stond de uitleg hoe de twee Pieten achter de code konden komen. Samen met de kinderen gingen de Pieten op zoek naar puzzelstukken, waarop de cijfers stonden die toegang gaven tot de code. Na een aantal ingewikkelde opdrachten werd de code ontcijferd en kon de opleiding eindelijk beginnen.

Sinterklaas kreeg de opdracht om de keuze te maken wie de nieuwe Hoofdpiet zou worden. Hij raakte er echter niet over uit en dus besloot hij dat ze beiden Hoofdpiet mogen worden!

Sinterklaas en zijn Pieten hebben genoten van de intocht in Schalkhaar en danken dan ook de commissie, alle vrijwilligers, hulpouders, de Pietenband, SVS Jazz & Gymnastiek, Scoutingvereniging LOOAH en alle andere betrokkenen voor hun inzet!

Bekijk meer foto’s via deze link op de website van Sintinschalkhaar.nl

Deel via

Geef een reactie