Laatste nieuws

Schalkhaar helpt Elkaar: een helpende hand als dat nodig is

Al bijna twintig jaar bestaat ‘Schalkhaar Helpt Elkaar’. Een initiatief waarbij vrijwilligers in Schalkhaar klaar staan om anderen in Schalkhaar te helpen. Deze vrijwilligers noemen wij de Goede Buren. Vaak is er wel iemand in de buurt die een helpende hand kan bieden als dat nodig is.

SCHALKHAAR – Toch zijn er ins ons dorp veel mensen met een hulpvraag die niet direct iemand kennen die op zo’n moment zou kunnen helpen. Bent u iemand die wel ergens hulp bij kan gebruiken, maar niet direct weet waar dan aan de bel te trekken? Dan zijn de Goede Buren van Schalkhaar Helpt Elkaar er voor u!

We weten uit ervaring dat het vragen van hulp best moeilijk is. Mensen met een beperkt sociaal netwerk zullen niet snel zelf hulp vragen. Daarom hebben wij goed contact met het sociale wijkteam, thuiszorg en huisartsen. We willen zo laagdrempelig mogelijk zijn in het stellen van een hulpvraag. Dat kan zijn van een telefoontje doen om te horen hoe het gaat, helpen de schuur op te ruimen, financiële administratie verwerken, een naai- of reparatieklusje, een keer boodschappen doen, enzovoorts. Klusjes en diensten, zoals een goede buur dat zou doen.

Naast het helpende karakter bevorderen de initiatieven en activiteiten van Schalkhaar Helpt Elkaar de saamhorigheid en zorgt het voor verbinding in het dorp.

Hulpvraag
Als u met een hulpvraag zit, bel ons dan (06-15334650en we kijken welke Goede Buur u daarbij kan helpen. Meer informatie over hulpvragen en activiteiten vindt u op de website van Schalkhaar Helpt Elkaar. Daar kunt u uw vraag stellen via het invulformulier of mail of bel ons. U wordt dan zo spoedig mogelijk door één van de vrijwilligers benaderd om de vraag even door te spreken. Vervolgens wordt er een Goede Buur gezocht die u kan helpen.

Activiteiten
Aan de Dorpstafel kan elke Schalkhaarder gewoon gezellig met anderen genieten van koffie en wat lekkers. Elke week is er op donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in De Lindenhof een Dorpstafel. Bij de dorpstafel kunt u samen een kop koffie drinken en spelletjes doen. Het biedt mensen die bijvoorbeeld alleen zijn de mogelijkheid om anderen te ontmoeten. Voor koffie/thee en een lekker koekje betaalt u per keer 1,50 euro.

Of eet een keer mee bij Schalkhaar Eet Met Elkaar. Gezellig samen eten in Museum AFS in Schalkhaar. Kosten: €5,-. Reserveren kan via: www.museum-afs.nl.

Wilt u zelf ook meehelpen als Goede Buur? Heeft u wat tijd over en bent u daardoor in staat anderen in uw woonplaats Schalkhaar te helpen? Meld u dan via de website aan als vrijwilliger. Samen staan we sterk om elkaar te helpen!

Deel via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *