Podcast: ‘Het fantastische leven van Martijn’

Martijn Willems (1970) uit Schalkhaar ging na zijn jeugd studeren in Amsterdam, maakte carrière in politiek Brussel en zou voor de campagne van Barack Obama hebben gewerkt. Onze voormalige dorpsgenoot is tien jaar geleden, begin 2013, als zwerver doodgevroren op straat in Dublin. Wat is er gebeurd met Martijn?

HILVERSUM – Samen met journalist David Paul probeert podcastmaker Terry de Roode-Kotterman het verhaal van haar jeugdvriend en toenmalige buurjongen in de Pastoorsdijk te ontrafelen. De twee vrienden gingen naar de RK Nicolaasschool en hun vriendschap bleef overeind in het voortgezet onderwijs.

Terry is de dochter van Joop en Tonny Kotterman die beide erg gezien waren in ons dorp. Datzelfde geldt voor de ouders van Martijn: Ruud was jarenlang bestuurslid en penningmeester van SV Schalkhaar en Ans onder meer actief in het kerkkoor. Martijn had een broer Hans en twee zussen, Els en Linda.

In 21 afleveringen van de podcast ‘Het fantastische leven van Martijn’ luister je vanaf woensdag 14 december a.s. naar een persoonlijk zoektocht van Terry naar het leven van Martijn, die op zijn twintigste alle contact verbrak met de mensen uit zijn jeugd. Was dat leven daarna eigenlijk wel zo fantastisch?

Aflevering 18 staat helemaal in het teken van Schalkhaar. Onder meer meester Boerkamp van de Nicolaasschool komt daarin aan het woord. Je kunt de podcast van Terry de Roode-Kotterman online beluisteren via onderstaande website.

https://hetfantastischelevenvanmartijn.buzzsprout.com/

Beluister een teaser van de podcast via:

https://hetfantastischelevenvanmartijn.buzzsprout.com/2079099/11798324

Deel via

Geef een reactie