Overlast afgesloten N348 zaterdag voorbij

Vanaf zaterdag is de overlast van de afgesloten N348 voor verkeer naar en vanuit Schalkhaar grotendeels voorbij. Het vervangen van het asfalt is klaar en zaterdagochtend worden nog de laatste werkzaamheden aan bijvoorbeeld bermen en verkeerslichten afgerond.

door Rens Hulman

SCHALKHAAR – Aan het eind de middag zal de weg weer worden vrijgegeven en is het traject vanaf afslag A1 Deventer Oost tot aan de rotonde bij restaurant NuNu weer helemaal vrij. Daarmee zijn dus ook de Oerdijk en Spanjaardsdijk weer volledig toegankelijk. Wel wordt zaterdagmiddag direct het volgende segment van de N348 afgesloten: van net ná Abdij Sion tot voorbij Wesepe. Verkeer richting Raalte zal dus nog steeds moeten omrijden.

De officiële omleiding voor verkeer tussen Schalkhaar/Deventer en Raalte loopt via de N344 en N332 langs Bathmen, Holten en Heeten, maar de provincie verwacht veel sluipverkeer over de Spanjaardsdijk via Schalkhaar en Heeten. Ter hoogte van de Zandbelterbrug over het Overijssels Kanaal zit normaal gesproken al een wegversmalling. De provincie heeft hier op de brug een extra wegversmalling en tijdelijke verkeerslichten geplaatst.

Vastrijden
Projectleider Duco Reijneman van de Provincie Overijssel licht desgevraagd toe dat dit wordt gedaan om het verkeer op dit segment af te remmen. ,,Verkeer kan elkaar daar moeilijk passeren en zeker wanneer er van beide kanten vrachtwagens komen, bestaat het risico dat ze zich vastrijden. De verkeerslichten staan in principe uit (knipperend oranje licht), maar kunnen bij verkeersopstoppingen alsnog worden ingeschakeld.”

Voor verkeer vanaf de Kanaaldijk West is geen speciaal verkeerslicht, omdat het aanbod uit die weg zeer klein is en deze automobilisten er op eigen inzicht tussen kunnen komen. Verder richting Heeten worden indien nodig ook maatregelen genomen om de veiligheid van fietsers te garanderen. Als, vooral na de herfstvakantie, blijkt dat fietsers in de knel komen door het vele sluipverkeer zullen op strategische punten verkeersregelaars worden ingezet.

Bermverharding
De kruising van de N348 met de Oerdijk is weer voorzien van nieuw asfalt, de verkeerslichten worden zaterdagochtend opnieuw afgesteld. Ook de rotonde in de N348 met de Spanjaardsdijk is opnieuw geasfalteerd en voorzien van betonnen bermverharding voor vrachtwagens die de bocht niet kunnen halen. (foto’s: Rens Hulman)

Deel via

Geef een reactie