Opnieuw zoektocht in bossen rond Schalkhaar

De politie is voor de zesde keer met een groot onderzoeksteam aanwezig in de bossen rond Schalkhaar in de zoektocht naar de vermiste Ercan Ozturk uit Apeldoorn. Hij verdween eind maart 2021 van de radar, nadat hij bij zijn woning vertrok voor een afspraak in Deventer.

SCHALKHAAR
– In het onderzoek zijn er in Deventer al twee woningen doorzocht, waarvan een van de woningen zelfs na een aantal maanden voor een tweede keer. Ook werd er al twee keer eerder in verschillende bospercelen rond Schalkhaar gezocht, eerst naar aanleiding van een anonieme tip, later omdat er een verdachte kuil werd gevonden. Alle onderzoeken hebben nog niet geleid tot het vinden van (het lichaam van) Ercan.

De politie geeft aan dat er nu sprake is van ‘nieuwe informatie’ en daarom vandaag en komende dagen gezocht wordt in een ander bosperceel aan de rand van Deventer en Schalkhaar, grofweg ten noorden van de Averlose Houtweg en ten westen van de Raalterweg. Omdat het een groot perceel betreft, gaat dit naar verwachting meerdere dagen in beslag nemen.

Lijkengeur
Er wordt gebruik gemaakt van een hond die aanslaat op lijkengeur, mensen van het onderzoeksteam (onder andere politie en NFI) prikken met stokken in de grond op plekken die de hond markeert om te kijken of er onregelmatigheden zijn. Waar nodig wordt er ook gebruik gemaakt van grondsonar.

Het bos blijft tijdens de zoekactie open voor recreanten, omdat het perceel te groot is om volledig af te zetten, maar publiek wordt verzocht goed op de paden te blijven. Heeft u tips over deze zaak? Of is u afgelopen anderhalf jaar tijdens uw wandelingen wel eens iets opgevallen in het genoemde zoekgebied? Bel dan de politie op 0900-8844,
Deel via

Geef een reactie