Opening kantoorlocatie Ubuntu aan Oerdijk

Vrijdag 14 april a.s. om 17.30 uur is de feestelijke opening van de nieuwe kantoorlocatie van Ubuntu Safehouses aan de Oerdijk 2 in Schalkhaar. Ubuntu biedt met een team van zes mensen verspreid over drie woningen in Deventer begeleiding aan maximaal 12 mensen die succesvol ‘in herstel’ zijn van een verslaving.

SCHALKHAAR – ,,Onze bewoners zijn volledig abstinent van alle geest en stemming veranderende middelen en zijn aantoonbaar gemotiveerd én in staat om zowel hun herstel als hun maatschappelijke re-integratie duurzaam vorm te geven”, schrijven Niels von Reth en Frans Luijk namens Ubuntu in een brief aan omwonenden (Brief Ubuntu aan omwonenden). ,,Bij terugval in middelengebruik wordt het begeleidingstraject per direct beëindigd.”

Von Reth en Luijk realiseren zich dat de aard van de problematiek van hun doelgroep maakt dat de intrek van Ubuntu in het pand aan Oerdijk 2 ‘op z’n minst vragen en begrijpelijkerwijs misschien zelfs zorgen met zich meebrengen bij sommige omwonenden’ en zij hebben hun dienstverlening daarom graag toegelicht in de brief. Ook is een aantal omwonenden inmiddels op gesprek geweest om te horen over organisatie, doelgroep en plannen.

Overlast
Ubuntu heeft in de brief aan omwonenden uitgesproken graag een goede buur te willen zijn. ,,In het ongewenste geval van overlast als gevolg van onze aanwezigheid, verzoeken wij dat direct bij ons te melden, zodat we deze snel en adequaat kunnen verhelpen.” Omwonenden die niet in de gelegenheid zijn om bij de opening aanwezig te zijn, zijn ten alle tijden welkom om binnen te lopen en kennis te maken of telefonisch contact op te nemen voor een kennismaking.

Een aantal omwonenden van het kantoorpand aan de Oerdijk 2 is inmiddels met Ubuntu en de gemeente in gesprek over vergunning en voorwaarden. Meer informatie over Ubuntu Safehouses vind je op hun eigen website.

Lees hier de Brief Ubuntu aan omwonenden

Deel via

Een gedachte aan “Opening kantoorlocatie Ubuntu aan Oerdijk

Geef een reactie