Natuurlijke houten bankjes in Pastoorsbos

In het Pastoorsbos is het eerste zaadje gelegd voor het plan om het bos open te stellen voor bijzondere gelegenheden. Een plek die nu is afgesloten voor de (geloofs-)gemeenschap van Schalkhaar. Eeuwig zonde. Naar het voorbeeld van een natuurbegraafplaats in Vorden komen er hele natuurlijke bankjes midden in het bos.

SCHALKHAAR – Het Pastoorsbos achter de RK Nicolaaskerk in ons dorp is bij uitstek geschikt voor zo’n invulling waar bijzondere vieringen kunnen worden gehouden, zoals: toneelopvoeringen (van kinderen), Maria van Frieswijk vieringen, uitvaarten in de open lucht, muziekuitvoeringen; ideeën genoeg. Maar ook voor de gemeenschap van Schalkhaar, zoals voor schoolkinderen van basisschool De Sleutel en de Nicolaasschool, die les krijgen midden in de natuur is dit een prachtige plek.

Met een dik gevulde portemonnee zou dit plan zo geregeld zijn, maar nee, de kerk is genoodzaakt sponsoren te werven. Voor het hout is dat al aardig gelukt. IJssellandschap, de bossen van Frieswijk en Landgoed ‘Het Spijkerbosch’ willen het plan wel helpen realiseren. Afgelopen vrijdag is met het hout voor het eerste bankje een begin gemaakt voor hopelijk een openluchttheater waar we met z’n allen veel plezier aan gaan beleven.

Het zeil om een regenbuitje te kunnen weerstaan en kussens op de bankjes voor een schone en comfortabele zit is een wens waar nog aan moet worden gewerkt.

Deel via

Geef een reactie