Mira (9) uit Schalkhaar in ‘Heel Holland Bakt Kids’

De 9-jarige Mira en haar moeder Ebru uit Schalkhaar doen dit seizoen mee aan het tv-programma ‘Heel Holland Bakt Kids’. Mira is in de populaire bakwedstrijd de baas, moeder Ebru is er om te assisteren. Mira bepaalt hoe de receptuur van haar baksels eruit ziet en maakt grotendeels alles zelf, denk aan: beslag, vulling en decoratie.

SCHALKHAAR – Mira zit in groep 6 van de Nicolaasschool, bij juf Carmen. Ze luistert graag naar muziek en zit op pianoles. In haar vrije tijd knutselt ze graag, maakt ze sieraden en verzint ze spelletjes. Mira woont samen met haar ouders en haar jongere broertje in de wijk Douwelerleide.

De ouders van Mira zijn beiden van Turkse komaf. Haar vader komt uit het stadje waar baklava vandaan komt, het lievelingstoetje van Mira. Mira houdt enorm van bakken en is een trouwe kijker van Heel Holland Bakt Kids. Bakken doet ze meestal met haar tante of moeder.

Mira en haar moeder nemen het op tegen vijf andere duo’s. Zullen zij de competitie kunnen winnen en als beste bakkersduo ons mooie dorp via de landelijke televisie op de kaart zetten? Of het Mira en Ebru lukt om de felbegeerde titel mee naar Schalkhaar te nemen kun je zien vanaf zaterdag 30 september 2023, om 19.20 uur op NPO 3. Succes!

Deel via

Geef een reactie