Kunstige expositie in etalage leeg winkelpand

Maar huh?! Wie deze week een beetje oplettend door Schalkhaar heeft gewandeld of gereden, is vast al opgevallen dat er aan onze drukste dorpsstraat een half museum is verrezen. Nog niet gezien? Dan is het zeker ’s avonds de moeite waard om eens even te gaan kijken!

SCHALKHAAR – In afwachting van een nieuwe huurder voor haar winkelpand aan de Oerdijk heeft Hennie Smeenk de etalage van haar pasgesloten Warenwinkel De Lange namelijk ingericht als expositieruimte voor het ‘maandagochtendgroepje’ van de basiscursus Schilderen en Tekenen waaraan ze zelf onder leiding van onze kunstzinnige dorpsgenoot Wilma Bolink deelneemt.

,,Er staan en hangen schilderwerken van cursisten van Wilma en ook een paar van haarzelf”, legt Hennie uit. ,,En ja, er hangen ook werken van mijzelf tussen, omdat ik bij dat bewuste groepje hoor, haha. Je kunt er rechts in de etalage bijvoorbeeld drie verschillende versies van een pauw zien en drie van een vaas. Dat waren gezamenlijke opdrachten.”

Trots
In de mooi uitgelichte etalage zijn bovendien twee versies te zien van een planetarium, twee van een herfsttafereel en twee resultaten van het project ‘Zwanen’. ,,Wilma had al reacties gehad van mensen, voordat haar naam er überhaupt bij stond”, lacht Hennie. ,,Heb jij dat al gezien bij De Lange in de etalage vroegen mensen haar dan. Ja, zei Wilma dan trots: die zijn van mijn leerlingen.”

Enkele van de tentoongestelde werken zijn ook te koop. Bij interesse mogen mensen Hennie appen: 0570-752535. Heb je interesse om ook de cursus te volgen bij Wilma Bolink in Schalkhaar, bel dan 06-26652033. Er zijn overigens nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden in de verhuur. ,,Gewoon nog even geduld hebben”, laat Hennie weten. Nou, dat gaat wel lukken met zo’n kunstige etalage!

Deel via

Geef een reactie