Kolkmansweg of Harry Potterweg?

Ergens, nog vóór corona, was de gemeente Deventer er van doordrongen dat de Kolkmansweg een opknapbeurt nodig had. Het deel ten zuiden van de Oerdijk was snel aangepast en opgeknapt, want daar was immers de gemeentewerf gehuisvest en nu, anno 2023, nog steeds de groenvoorziening.

SCHALKHAAR – ,,Omdat het wegdek van de Kolkmansweg tussen de Oerdijk en de Kon. Wilhelminalaan echt slecht is, werd het een 30 kilometerzone”, weet bewoner Gerard Verwoolde. ,,En de lichtkleur van de straatlantaarns werd aangepast van oranje naar wit, werden een paar verkeersheuvels in het wegdek gemaakt om de snelheid te remmen en plaatste men daar rond 2019 vier gele borden met de tekst ‘slecht wegdek’. Om zo de aansprakelijkheid in geval van ongelukjes te ontlopen”, vermoedt onze dorpsgenoot.

Gerard Verwoolde telde twee gele borden op de kruising met De Ganzeboomsweg, één op de toegang vanaf de Oerdijk en één vanaf de Koningin Wilhelminalaan. Begin deze maand informeerde hij, als bewoner van de Kolkmansweg, bij de gemeente hoe het nu staat, na vijf jaar ‘slecht wegdek’, met de plannen voor dit deel van de Kolkmansweg tussen de Oerdijk en de Kon. Wilhelminalaan.

,,Inmiddels zijn de borden aan de Oerdijk en de Kon. Wilhelminalaan weg geroofd door vandalen”, vertelt Gerard. ,,En zie daar: binnen twee weken na mijn gesprek met de gemeente was het probleem ineens opgelost. Door het verwijderen van alle ‘slecht wegdek’-borden in de Kolkmansweg is het wegdek volgens de gemeente nu kennelijk plots weer piekfijn in orde”, verzucht de Schalkhaarder geërgerd. ,,Blijkbaar wonen we aan een soort Harry Potterweg met wegdek dat zich zomaar ineens vanzelf herstelt.”

Deel via

Geef een reactie