Het meeslepende verhaal van More Life: ‘Meer dan leven’

Als het beginnende beatbandje The Jazz Devils spelen vier Schalkhaarse jongens, Hans en Theo Riesewijk, Richard Schrijver en René Bourgonje, in 1963 op het promotiefeest van voetbalclub Go Ahead. Thuis bij dorpsgenoot en Go Ahead-manager Wim Beltman in Park Braband. Het is pas hun tweede optreden. Ze mogen gratis eten en drinken én elk bandlid krijgt tien gulden. Véél geld voor amper 14-jarige pubers!

SCHALKHAAR – Enkele jaren later komt Rinus Tijhaar de band versterken, omdat hij beweert het nummer ‘Hello Josephine’ van The Scorpions beter te kunnen zingen dan de jonge Schalkhaarse band op dat moment doet. Met onder meer dát lied wordt de dan vijfkoppige band, die inmiddels de naam The Rockfighters heeft gekregen, tweede tijdens een talentenjacht in Wilp.

Er volgen succesvolle jaren met Jacques Tijhaar als manager. Onder de nieuwe naam More Life trekt de jongensband jarenlang drukbezochte en uitverkochte zalen in de wijde omgeving. De muzikanten noteren in hun agenda zelfs optredens tot in Friesland en zelfs enkele malen in Duitsland. Tijdens een reünie, begin jaren negentig, in zalencentrum De Lindeboom bleek met 1300 (!) bezoekers wel de populariteit die de band in het verleden heeft opgebouwd.

De band More Life treedt heden ten dage, ruim 60 jaar na dat promotiefeest van Go Ahead, nog stééds op. Met drie originele leden en aangevuld met (achtergrond-)zangeressen en blazers. Laat je meeslepen in dit 264 pagina’s tellende verhaal, in harde kaft, over de in deze regio ongekend populaire band More Life, met interviews, belevenissen, anekdotes, achtergronden en vele prachtige foto’s.

Verkoopadressen, vanaf woensdag 22 november a.s.:

Wijnhandel Wichink, Pastoorsdijk 26, Schalkhaar
Primera De Zandpoort, Zandpoort 7, Deventer
Boekhandel Oonk, Stationsstraat 4, Twello
Binnenenbuitenspeelgoed.nl, Bathmenseweg 22, Lettele

Via laatstgenoemde website is het ook mogelijk om ‘More Life: Meer dan leven’ online te bestellen. Wel zo makkelijk! Geweldig om zelf te lezen en te bekijken, met voor Schalkhaarders van toen en nu veel herkenningspunten. Het is dus ook prachtig om cadeau te doen voor Sinterklaas of Kerst. Klik op de groene balk hieronder om het boek over de Schalkhaarse jongensband More Life online te bestellen.

Het boek, geschreven en samengesteld door Schalkhaarder en oud-supermarkteigenaar Harrie Schrijver, kost 19,95 euro en wordt ook verkocht tijdens de Kerstmarkt in Schalkhaar op zaterdag 9 december a.s. van 17.00 uur tot 19.00 uur (dan alleen contante betaling).

Deel via

2 gedachtes aan “Het meeslepende verhaal van More Life: ‘Meer dan leven’

  1. Ben Haarman

    Ik kan mij dit nog wel herinneren het optreden bij Willem Beltman in de tuin aan de Buddeweg in Schalkhaar. Heb een tijdje door de heg zitten gluren, niet alleen naar Jazz Devils, maar ook naar de spelers van Go Ahead. Samen met mijn tweelingbroer Frans gingen we toen naar alle thuiswedstrijden van Go Ahead, dat in dat seizoen promoveerde naar de eredivisie. Go Ahead werd 2e en Enschedese Boys met Abe Lenstra werd kampioen. Later gingen we met Willem Beltman, onze buurman, in de Mercedes naar het stadion, nadat we eerst de scheidsrechter hadden opgehaald bij het NS-station. Prachtige tijd was dat.

  2. Henk Hagen

    Super fijne herinneringen aan More Life. Met andere Schalkhaarders heb ik de band jarenlang op de bromfiets achterna gereden. We hadden met de bandleden een fijne vriendschap. Zo heb ik mijn vrouw leren kennen via de vriendin van de zanger Rinus. Ach, ik kan wel een tweede boek schrijven over die periode van mijn leven in Schalkhaar. Dank voor het boek dat inmiddels per post naar mij onderweg is.

Geef een reactie